Ještě před rokem by to znělo jako pohádka, nebo hodně drsné sci-fi. Sagvan Tofi (45) napíše muzikál, ve kterém bude hrát hlavní roli Iveta Bartošová. Jenže teď je to realita.

Fotogalerie
7 fotografií

„Ano, mohu potvrdit, že premiéra muzikálu Děti ráje, který bude složen z největších hitů Michala Davida a ke kterému libreto napsal Sagvan Tofi, bude mít 4. listopadu premiéru a hlavní roli v něm bude mít Iveta Bartošová,“ přiznal Blesk.cz jeden z producentů muzikálu Viktor Mráz, jinak manžel Mahuleny Bočanové a velmi úspěšný podnikatel v hudební branži.

„S Ivetou je už podepsaná smlouva a moc se na tu roli těší. My i ona si myslíme, že by to mohla být její životní role,“ dodává Mráz. Děti ráje budou k vidění v GoJa Music Hall na Výstavišti a už to naznačuje, o jak ambiciózní projekt se jedná. „Myslím si, že po Draculovi může jít o druhý nejúspěšnější tuzemský muzikál. Milion a půl diváků, jako měl Dracula asi totiž nedosáhneme, protože je jiná doba, ale rádi bysme se tomu číslu co nejvíce přiblížili,“ uzavírá Mráz.

Fotogalerie
7 fotografií

„Původně jsem ten muzikál psal už před lety pro Františka Janečka, jenže tehdy jsme se nějak nedohodli na smlouvě, takže to zůstalo u ledu. Pak jsem ale mluvil s Viktorem Mrázem a ten se rozhodl, že to od Janečka koupí a udělá to ve vlastní produkci,“ říká trochu nečekaný autor libreta Sagvan Tofi.

„Nápad poskládat muzikál z největších hitů Michala Davida tady už nějakou dobu byl, ale nikdo nebyl schopen na to napsat příběh, který by měl hlavu a patu. Nakonec z toho byli tak zoufalí, že to nabídli mně. A mně asi osvítil duch svatý nebo co a povedlo se mi to. Doufám, že to bude pecka,“ řekl se smíchem Blesk.cz Tofi.

Samotná Bartošová prý byla nabídkou doslova okouzlena. „Iveta je teď velká hvězda a navíc se na tu roli opravdu ideálně hodí,“ neskrývá své nadšení z povedeného obsazení Tofi. Pro něj i pro Ivetu tak budou Děti ráje zřejmě tou nejlepší příležitostí, jak všem svým věčným kritikům ukázat, že zvládnou mnohem více než jen chodit na večírky a slibovat vydání nové desky.

Více informací o novém muzikálu Děti ráje a o Ivetě Bartošové čtěte už zítra v tištěném Blesku!