Královna tanečního parketu
Dana Batulková
Má o 12 let mladšího chlapa

Dana Batulková
Autor: Jindřich Starý

Až do loňské třetí řady StarDance jí veřejnost vnímala především jako zlomenou ženu, co prožila dramatický rozvod s Davidem Prachařem (50), když ji opustil kvůli Lindě Rybové a do toho se vyrovnávala s ničivým požárem rodinného domku...

Když se její jméno objevilo na seznamu soutěžících StarDance, každý očekával solidní, decentní dámu v letech. Omyl! Sotva se objevila na tanečním parketu všem vyrazila dech: bezprostřední, mrštností a v neposlední řadě perfektní figurou. Brzy si získala diváky. Stala se favoritkou i přestože se od počátku považovala za outsidera, který si párkrát skočí a diváci ho vypískají...

„Úhyn starších žen je, když to tak mám říct, skoro zákon přírody,“ řekla s úsměvem Dana Batulková (51), nyní především Marcelka z oblíbeného sitcomu Comebacku. Už jako malá holka hrála fotbal, chodila na gymnastiku, prošla baletem i akrobacií, takže tanec pro ni nebyl nóvum.„Tělo si to pamatuje. Už jsem to v mém věku nečekala, ale je to dobré,“ vtipkovala. Ve finále porazila daleko mladší Zuzanu Norisovou (30) a stala se tak korunovanou královnou tanečního parketu. Všem ukázala, že na věku a přibývajících vráskách vůbec nezáleží – také má po svém boku o dvanáct let mladšího partnera. Její popularita a oblíbenost stoupla. Letos si z předávání cen TýTý také jedno zrcadlo odnesla. Jako Objev roku!


Profesorka Miriam z Ulice
Hana Maciuchová
Popularita za 200 tisíc měsíčně

327672:gallery:true:true

Zhrzená Blažejova manželka z Nemocnice na kraji města, dobrosrdečné Anče z Krkonošských pohádek, nebo přívětivá profesorka Miriam Hejlová ze seriálu Ulice. Hana Maciuchová (63). Letos opět obhájila prvenství v anketě TýTý jako nejlepší herečka roku a v anketě Anno skončila jako druhá nejoblíbenější žena Novy. Její popularita roste a herečka si je toho dobře vědoma. „Je to díky Ulici a Miriam Hejlové, to není kvůli mně.“ Není divu, že patří také k nejlépe placeným hvězdám. Nedávno sama přiznala, že jí den a půl natáčení v Ulici vynese víc než jediný měsíc ve Vinohradském divadle. Podle všeho si přijde na 13 až 15 tisíc korun za natáčecí den. Měsíčně si tak vydělá zhruba 200 tisíc korun.

V uplynulých letech to ale Maciuchová neměla snadné. Těžce se vyrovnávala s odchodem svého manžela, herce Jiřího Adamíry (+67), kterého milovala a velmi obdivovala. „Když jsem přežila odchod manžela, vydržím všechno,“ přiznala před lety. Dnes žije sama a pokud nestojí zrovna na jevišti, před kamerou, nebo se neprochází po mole, aby jako manekýnka podpořila Dětský fond OSN-Unicef, pleje záhonky na zahrádce u své chalupy a medituje. Co nevidět se objeví v novém seriálu Dokonalý svět jako paní prezidentová.


Doktorka Páleníková z Ordinace v růžové zahradě 2
Zlata Adamovská
Peníze zbytečně nerozhazuju!

280777:gallery:true:true

Šarm, charisma, svůdné oči, sametový hlas. Zlata Adamovská (50). Jedna z nejpůvabnějších hereček českého showbyznysu rolí rázné dětské lékařky Běly Páleníkové v nováckém seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 zaznamenala obrovský úspěch u diváků. A stále trvá!

Zároveň však její mladistvý vzhled vyvolal řadu spekulací, jestli podstoupila plastiku nebo jiné zkrášlovací metody, když ve svém věku vypadá tak skvěle... „Přísahám, že nepracuji na tom, abych se omladila! Jsou to bludy,“ brání se herečka. Jediným receptem je podle letošní nejoblíbenější ženy Novy spokojenost s tím, jaká je. Pak nemá člověk sebemenší důvod vypadat sklesle nebo si snad na něco stěžovat.

Adamovská se ale podle všeho nikdy nepovažovala za kdovíjak krásnou. Nepřesvědčilo ji ani to, že se často objevovala v anketách o nejkrásnější, vkusné herečky mezi mladšími kolegyněmi. Rozhodně nepatří mezi ženy, které by ve chvílích volna pobíhaly po obchodech, skupovaly hadříky nebo kosmetické přípravky a zbytečně by rozhazovaly. Nakupuje s rozvahou, už proto, že pochází z chudších poměrů. Moc dobře si pamatuje dobu, kdy jí maminka jako malé holce přešívala věci po starším bráchovi. A co se kosmetiky týká, jako alergik pečlivě vybírá, co své pleti dopřeje. Tady na sobě nešetří! „V tomhle se umím rozmazlit.“

Fotogalerie
5 fotografií