Divadlo Bez zábradlí, kde herec hraje, narychlo přesouvá představení. Ani herec Zdeněk Žák, který byl úrazu přítomen, Heřmánkovo zranění za tak banální nepovažuje.

Oblíbený filmový a divadelní herec upadl v úterý na zájezdu v Novém Jičíně v hotelu a přivodil si otřes mozku. „Má lehký otřes mozku a v nemocnici je jen na pozorování,“ tvrdí Heřmánková. Proč ale v hotelu zakrvácel koberec, který Blesk vyfotografoval?

Fotogalerie
8 fotografií

„Ošklivě spadl na hlavu a při tom se mu něco stalo v uchu. Začalo mu krvácet,“ potvrdil Blesku Zdeněk Žák a vysvětlil tak nejen zakrvácený koberec, ale i okamžitý převoz sanitkou nejprve na ARO v Novém Jičíně a druhý den helikoptérou do Prahy. Naštěstí krvácení do mozku lékaři vyloučili. „Karlův stav je teď snad už stabilizovaný,“ dodal ještě Žák, podle kterého hercův úraz rozhodně nebyl banální.

Blesk včera zastihl Hanu Heřmánkovou na návštěvě u manžela. Pod paží nesla zřejmě nový scénář, který by měl ukrátit Heřmánkovi dlouhý čas v nemocnici. Na brzký návrat domů to nevypadá. Divadlo Bez z á b r a - dlí také přeložilo kvůli zranění Heřmánka dnešní i sobotní představení na náhradní termín 3. září 2009.

„Já se k tomu vyjadřovat nechci,“ řekl Blesku vyhýbavě Jiří Bartoška, který měl v představení Jakub a jeho pán s podtitulem Pocta Denisi Diderotovi zítra hrát.

„Hrát Jakuba rozhodně nemůže, je to velmi náročné,“ přiznal kolega herec Zdeněk Žák.