Karel Heřmánek (61) leží se zraněním hlavy v pražské střešovické nemocnici! Skončil tam po úrazu, který utrpěl na chodbě hotelu Praha v Novém Jičíně. Heřmánkovo Divadlo Bez zábradlí přijelo do Nového Jičína se svým slavným představením Jakub a jeho pán.

Heřmánkův stav byl natolik vážný, že z ARO novojičínské nemocnice musel být přepraven do Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích vrtulníkem. Tady byl nejdřív ošetřen na ARO a po pár hodinách ho přeložili na neurochirurgii.

„S rodinou jsme se dohodli, že nebudeme o zdravotním stavu pana Heřmánka veřejnost informovat,“ sdělila stroze tisková mluvčí nemocnice Iva Ruskovská. Podle informací Blesku je stav herce velmi vážný. Celý den včera v nemocnici byla u Heřmánka jeho manželka Hana a navštívit ho přišli i jeho herečtí kolegové Jiří Bartoška a Veronika Freimanová. Ani jeden z nich však nechtěl o okolnostech Heřmánkova úrazu hovořit.

Beskydské divadlo bylo dlouho dopředu vyprodáno. A Heřmánek s Bartoškou v hlavní roli nezklamali. „Hráli jako bozi,“ šeptali si lidé, když odcházeli domů. Heřmánek pak s několika kolegy skončil v divadelní kavárně Múza…

Podle svědků, s nimiž Blesk hovořil, tady zřejmě herci oslavovali úspěch. „Nálada byla značně povznesená,“ řekl Blesku muž, který byl ubytován ve stejném hotelu jako divadelní soubor. Vedení hotelu Praha se k incidentu vyjádřit odmítlo.

„Herci tady bydleli, ale víc vám k tomu neřeknu,“ nechala se slyšet vedoucí hotelu Šárka Janová. Hoteloví hosté ale byli sdílnější a shodují se, že herci se z baru vraceli až nad ránem. „Pana Heřmánka podpíral Zdeněk Žák a ještě jeden herec, mám pocit, že to byl Petr Pospíchal. Na hotel dorazili až o půl čtvrté ráno,“ tvrdil hotelový host.

Fotogalerie
6 fotografií

Před dveřmi do apartmá číslo 203 ale Heřmánek upadl na zem. „Byla to hrozná rána,“ vzpomínal muž, který se v tu dobu nacházel o poschodí níž. Po chvíli přijela sanitka, kterou přivolali Heřmánkovi kolegové. „Když ho nesli na nosítkách, měl hlavu celou od krve zabalenou do ručníku,“ popisoval svědek.

Divadelní principál skončil na ARO novojičínské nemocnice. CT hlavy naštěstí vyloučilo vnitřní krvácení. Údajně utrpěl otřes mozku a při pádu si naštípl lebku. „Ke zdravotnímu stavu pana Heřmánka se nebudeme vyjadřovat. Pouze mohu potvrdit, že byl u nás hospitalizován,“ řekla mluvčí novojičínské nemocnice Simona Součková.

V úterý večer ho vrtulník přepravil do Prahy. Stále leží na ARO střešovické nemocnice. „Manželka je u něho téměř pořád. Občas si jen odskočí. Teď tu zrovna není,“ sdělili Blesku na ARO s tím, že hercův stav je zatím stále vážný.

„Je smutné, co se stalo, ale vyjadřovat by se k tomu měla pouze Karlova rodina. Můžu vám jen říct, že jsme za ním my všichni herci v nemocnici už samozřejmě byli,“ řekla Blesku Veronika Freimanová. „Vím, co se stalo. Není mi z toho veselo, ale zavolejte raději paní Heřmánkovou. Nepřísluší mi cokoli komentovat,“ dodal Jiří Bartoška.

Jiří Bartoška a Karel Heřmánek ve hře Jakub a jeho pán v Beskydském divadle v Novém Jičíně
Autor: Marie Machková

Heřmánkova manželka Hana nezvedala včera telefon. Podle lidí z okolí rodiny je ale z celé události velmi vyděšená. V poslední době je to totiž už podruhé, co rodinu šéfa Divadla Bez zábradlí potkalo neštěstí. Před pár týdny totiž v Německu na rakovinu zemřela sestra Heřmánkovy manželky Dana, populární Leontýna z filmu Ať žijí duchové.