Žijete s rodinou v Turíně. Podle čeho se rozhodujete, zda brát syna sebou Prahy?
Nechávám ho doma v Itálii jen když mám v Čechách jednodenní zakázku. Dva dni už jsou moc, protože s cestou to vyjde na čtyři a to už nemáme hlídání.

Říkala jste ale, že Vám hlídá tchyně?
Má celkem čtyři vnoučata, takže nemůže mít na krku pořád jen naše dítě. Navíc bydlí daleko a já jezdím pryč docela často. Častěji než jednou za dva měsíce nehlídá. Partner má dvě sestry, jedna má dvě děti, druhá jednu holčičku. Během sedmi měsíců jsme měli do rodiny tři přírůstky. Navíc žijí na venkově a tam se v Itálii nehodí mít chůvu, když existuje babička.

Jak to tedy řešíte?
Malého si beru většinou sebou a na hlídání si vozím babičku z Prahy. Teď jsme byli společně v Karibiku na ostrově Antigua, kde jsem točila filmovou komedii.

Fotogalerie
5 fotografií


Kolikátý už je to film?
Pátý. Ale většina se promítala jen v Itálii. V Čechách se objevila jen komedie s Dannym de Vito. Sice jsem tady jednu filmovou nabídku měla, ale pak vybrali někoho jiného a nakonec se ten film stejně kvůli penězům nerealizoval. To mi udělalo radost.

Točíte jen komedie?
S mojí postavou to ani jinak nejde. Jsem hodně vysoká, všichni moji partneři jsou menší. Při posledním natáčení jsem se musela brodit ve vlnách, aby se ten výškový rozdíl aspoň trochu vyrovnal.

Točíte ještě pro televizi?
Nepravidelně vystupuji jen jako host. Celoroční zakázky jsem vzít nechtěla.

Od narození Luise Thomase je to rok a tři měsíce. Kolik jste měla od té doby zakázek?
Nepočítám to. Ale řekla bych, že mám lepší zakázky, ale je jich méně a spíš krátkodobých. Víc si vybírám.

A víc v Itálii nebo v Čechách?
Jednoznačně v Itálii.

Teď jste ale kvůli zakázce přijela...
Jsem tváří Diamonds International Corporation – D.I.C. Jako každá žena mám ráda šperky. Mají tu výhodu, že se třeba u briliantového náhrdelníku nemusí určovat velikost a sedí vám vždycky. Vybírám si práce na nějaké úrovni. Drahé věci jako jsou pravé šperky ji každopádně mají.

Pořád navrhujete plavky?
Jistě. Letošní kolekce už by měla být k dostání. Není to moc výdělečná činnost, spíš jen hobby.

Co říkáte na vychrtlé modelky na molech a výzvám lékařů, aby na ně dívky s BMI pod 18, 5 neměly přístup?
"Ať se říká cokoli, když přijdete na přehlídku, holky vypadají vychrtle až nemocně. Bude to vyřešené ve chvíli, kdy tomu někdo udělá přítrž a tak malé oblečení se vůbec přestane vyrábět. Návrháři a lidé od módy proti vyhublosti bojují jen teoreticky. Já, která nejsem tlustá, mám ve značkových obchodech největší prodávanou velikost. Na úplně maličkých tričkách jsou cedulky XL. Kdyby napsali S, jsou všichni spokojení."

Sama jste k anorexii nikdy neinklinovala?
Naopak. Já mám pořád hlad. A tak jím. Anorexie je podle mě i problém rodin. Maminky, které dcerám zakazují jíst, tomu také nepomohou. Chce to zdravý přístup.

Jak jste se po porodu dostala na svoji původní váhu?
Normálně jsem se o něj starala a šlo to sama. Když nemáte chůvu, tak člověk zhubne.

Proč jste si nepořídila chůvu?
Ne, že bych nechtěla. Teď už bych se k ní i přikláněla, ale ještě jsem ji nesehnala. Pár jsem jich viděla, ale žádná nevyhovovala. Hlavně chci, aby mluvila dobře italsky. Partner je Ital, ale když bude malý pořád se mnou, pořádně se nenaučí. Bohužel Italky o tuhle práci nestojí a s holkami ze zahraničí jsou problémy.

Plánuje další miminko?
Děti se rodí z lásky. Plodné a neplodné dny nepočítám. Nechávám to náhodě.

Jste v kontaktu s kolegyněmi z českého modelingu?
Stýkám se telefonicky s Ivou Kubelkovou, Pavlou Hrbkovou. Občas si pošlu SMS s Terezou Maxovou. Nejsme na udržování vztahů na dálku. Když mám někoho ráda, chci s ním něco zažít. A když přijedu do Čech, chci co nejvíc času věnovat rodině.