"Když v sobotu zemřel, hrozně mě to vzalo. On byl doslova kouzelník. Působil opravdově, jako dobrotivý dědeček nebo hodný skřítek," svěřil včera své dojmy Blesku Josef Dvořák, který kromě Maxipsa Fíka doprovodil svým hlasem i Bedřichův další seriál s názvem Bob a Bobek - králíci z klobouku.

Fotogalerie
2 fotografie

"Fík byl můj první večerníček a pan režisér měl v celém štábu kolem sebe lidi podobného ražení. Jako by si všichni u toho natáčení hráli. Tehdy jsem ani netušil, do čeho jdu a vidíte, potkal jsem nesmírně laskavého člověka. Když jsem skončil u mikrofonu, jásal, jak se namluvení povedlo. Pak chtěl opravit jen jedno slovíčko a ještě se omlouval, ať se nezlobím. Já mu pak převyprávěl raději celý odstavec znovu," vzpomíná herec a komik.


Sám však dnes lituje, že nepřistoupil na režisérovu nabídku, aby vymyslel nějaký večerníček sám. "Dej bůh, aby se historie opakovala a udělala znovu takového člověka. S tím bude mít pánbůh ale hodně práce," je přesvědčen Josef Dvořák.

Jiřina Bohdalová, která vyprávěla Pohádky ovčí babičky, to Blesku potvrzuje: "Uchvátil mě, jak byl schopný, milý a nekonfliktní. Je ho moc škoda..."

Bob a Bobek - králíci z klobouku: S koloběžkou

Říkání o víle Amálce