Karamazovi dostali sošku za nejlepší film a režii, Hlídač č.47 a Tobruk získali shodně po třech soškách. Nejvzácnějším hostem celého večera byl uzdravený Václav Havel. Právě film o bývalém prezidentovi získal ocenění za nejlepší dokument. Čtěte záznam online přenosu z předávání Českých lvů.


PODROBNÝ PŘEHLED VÍTĚZŮ NAJDETE ZDE

21.54 Oficiální část slavnostního večera končí. Následuje večírek.

21.47 Nejlepším filmem roku 2008 se stává snímek Karamazovi.

TRAILERY K VÍTĚZNÝM FILMŮM NAJDETE ZDE

21.40 Za nejlepší režii získává sošku Petr Zelenka za film Karamazovi.

21.37 Gábina Osvaldová a František Soukup předávají za film Venkovský učitel Lva za nejlepší scénář Bohdanovi Slámovi.

21.28 Sošku za nejlepší herecký výkon v mužské roli získává od Otakara Brouska staršího a jeho vnuka Ondřeje Brouska Karel Roden za film Hlídač č.47. Karel Roden si užil dlouhé ovace. Filip Renč slaví v publiku jeho vítězství. Rodenovi gratulují Trojan a Liška.

21.19 Cenu za nejlepší kameru získává Vladimír Smutný za film Tobruk. Cenu předává režisérka Věra Chytilová s dcerou.

Fotogalerie
25 fotografií

21.14 Za ženský herecký výkon získává Českého lva z rukou Borise Hybnera a jeho dcery Vandy Hybnerové Zuzana Bydžovská za roli ve filmu Venkovský učitel.

21.06 Anna Šišková a Tereza Novotová předávají cenu za nejlepší dokumentární film autorům snímku Občan Havel. Na pódium přichází i bývalý prezident. Autoři dostávají dlouhé ovace, které odstartovala povstáním Dagmar Havlová.

20.59 Cenu za nejlepší hudbu k filmu získává Richard Horowitz a Sussan Deyhim za film Tobruk. Cenu předával ministr pro lidská práva a hudebník Michael Kocáb s dcerou Natálií.

20.55
Za mužský herecký výkon ve vedlejší roli získává Českého lva Vladimír Dlouhý za film Hlídač č.47.

20.41 Za nejlepší střih získává Českého lva Jan Mattlach za film Hlídač č.47. Filip Renč pláče dojetím.

20.35 Cenu za vedlejší herecký výkon získává Lenka Termerová za film Děti noci. Cenu předávají Miroslav Krobot a Lenka Krobotová. Lenka Termerová sklidila zatím největší ovace.

20.33 S písní Globální oteplování vystoupila skupina Nightwork. Čtěte více: Šokující videoklip: Divoká 'gay' líbačka Dyka s Prachařem

20.29 Českého lva za nejlepší výtvarný počin předává Dana Batulková a Jakub Prachař tvůrcům filmu Báthory.

20.24 Ladislav a Ivan Trojanovi předávají cenu za nejlepší zvuk tvůrcům filmu Tobruk.

20.19 Českého lva za nejúspěšnější divácký film získal snímek Juraje Jakubiska Báthory. Projev Diany Horváthové, kde kritizovala Akademii, v publiku vzbuzuje více pobavení než uznání.

20.07 Režisér Juraj Herz na začátek večera přebírá od ministra kultury cenu za celoživotní dílo. Sál aplauduje ve stoje.

20.03 Slavnostní večer právě začal. Mezi diváky sedí bývalý prezident Václav Havel se ženou Dagmar. Bolek Polívka od první chvíle srší vtipem. Moderují Bolek Polívka s dcerou Annou.

20.02
V džínách a se žvýkačkou dorazil herec David Novotný, hvězda filmu Karamazovi.

19.59 Jako poslední z celebrit dorazil Karel Roden s Janou Krausovou.

19.52 Eva Jeníčková dorazila s novým tmavým účesem a poprvé také s přítelem režisérem Viktorem TauŠem. S novou partnerkou po rozchodu s Andreou Kalivodovou dorazil i režisér Kepka.

19.38 Štáb filmu Tobruk si v pasáži Lucerna rezervoval vlastní restauraci, kde mají privátní párty se zabijačkovými hody.

19.32 Před Lucernou je několik desítek metrů dlouhá fronta. Právě dorazil režisér Juraj Herz i s manželkou. Vyvracejí tak spekulace o rozchodu.