Tereza Pergnerová: Perník a heroin

Jednou prvních slavných obětí drog, o které u nás se veřejně psalo, byla moderátorka Tereza Pergnerová (34). Hitparáda ESO z ní v 90. letech udělala hvězdu a miláčka náctiletých. Se slávou přišla i závislost na heroinu. Podle jejích slov za to mohla přemíra práce a špatní lidé, které tenkrát potkala. Pod drogami se nechala fotit nahá pro erotický magazín a porodila dítě. Po složité léčbě se ji podařilo problém překonat a vrátila se jako moderátorka reality show VyVolení na špičku.

272507:gallery:true:true

272508:gallery:true:true

Čtěte také:
Pergnerová na mateřské: Konečně šťastná!


Martin Kocián (31), hvězda Luneticu

Pervitin málem zničil i dalšího moderátora hitparády ESO - Martina Kociána ze skupiny Lunetic. Ze dne na den se stala z neznámého kluka hvězda popu. Vyučený truhlář tak zavítal do světa, o kterém se mu do té doby ani nesnilo. Kocián se stal závislým na pervitinu, což byl jeden z důvodů rozpadu úspěšné chlapecké skupiny. Když se vyléčil, odjel pracovat do Irska. V současné době se Lunetic i s Kociánem snaží o comeback.

272505:gallery:true:true


Šárka Ullrichová – Kokain a alkohol

Z poslední doby je známý případ herečky ze seriálu Ulice Šárky Ullrichové (33). Ta zde ztvárnila roli Zuzany, která se potýkala se závislostí na drogách. Drogy jí v seriálu připravily nejen o zdraví i také o syna Františka. Šárka Ullrichová si prožila něco podobného v reálu - propadla kombinaci kokainu a whisky. V květnu 2008 skončila v protidrogové léčebně.

272509:gallery:true:true

Více se o Šárčině závislosti dočtete zde:
Ullrichová: V léčebně! Kokain?

Šárka Ullrichová: Závislá budu celý život!

Ullrichová: Drogy mi vzaly lásku


Daniel Bárta (39), zpěvák

Daniel Bárta, který zpíval v muzikálech Jesusus Christ Superstar a Evita, se nijak netají tím, že měl v minulosti problémy s pervitinem. Přiznal, že drogy začal brát kvůli obrovskému pracovnímu nasazení. To, že by ale bral kokain, popírá.

272503:gallery:true:true


Daniel Hůlka (40) propaguje marihuanu

Další, kdo přičichnul k drogám, je zpěvák Daniel Hůlka. Při požívání tvrdých drog ho však nikdo nenačapal. Ale s trávou si gvelmi dobře rozumí. Dokonce se rozčiluje nad tím, že se nejedná o drogu legální. Zpěváka lze označit za propagátora marihuany.

272504:gallery:true:true


Petr Muk (43): Oplétačky kvůli kokainu

Za gram kokainu může závislák utratit několik tisícovek, proto tato látka stále zůstává drogou bohatých. Kvůli kokainu měl oplétačky se soudy zpěvák Petr Muk (43). Jeden dealer ho při zadržení totiž "podrazil" a řekl, že Mukovi několikrát dávku v roce 2000 prodal. Sám zpěvák se nikdy k užívání drogy nepřiznal.

272506:gallery:true:true


Dara Rolins (36) a Simona Krainová (35): Sněhové královny?

Zpěvačce Daře Rolins se jeden čas říkalo v souvislosti s kokainem "sněhová královna" Stejná přezdívka se nevyhnula ani její dobré kamarádce modelce Simoně Krainové.

Krstná mama kalendára Dara šokovala čiernou parochňou.
Autor: Blesk

To takový Sámer Issa (23) zkusil drogy, aniž by o tom věděl. Zpěvák tvrdí, že mu je někdo nasypal do pití. Více čtěte zde.


Příkladů "fetujících" hvězd ze zahraničí by samozřejmě bylo mnohem víc. Rokenrol, Hollywood a drogy prostě k sobě patří. Za všechy dva příklady z posledních let:

Amy Winehouse (25)

Pěveckému objevu posledních let předpovídají krátkou kariéru. Zpěvačka z Británie sice sbírá jednu hudební cenu za druhou, ale zároveň ve velkém konzumuje heroin a crack. Denně prý za ně utratí až 1250 eur. Z mladé ženy se pomalu ale jistě stává troska.

Amy Winehouse
Autor: AFP

O Amy a jejích drogových problémech čtěte zde.


George Michael (45)

Ani miliony fanoušků a oddaný partner nemohou přimět zpěváka George Michaela, aby se vzdal milovaného kokainu a marihuany. Začal s nimi prý v 90. letech po smrti bývalého milence. Jeho život je hudba, drogy a občasná extempóre na pánských záchodcích. Loni na podzim šel přece jen trochu do sebe a s partnerem odjel na ´odvykačku´ do Afriky.

Více o zpěvákových potížích s drogami čtěte zde a zde.

George Michael
Autor: AFP