Vánoční svátky Iveta Bartošová 'probulela štěstím'. Její syn Artur zase o Vánocích po dlouhých čtyřech měsících zjistil, jak vypadá jeho otec Ladislav Štaidl (63). Zašli spolu totiž na oběd. Celá idylka měla jen jednu chybu: Artur odmítl fotoaparát, takže snímky všech šťastných neexistují. "Moc mě to mrzí, ale Artura musím respektovat," svěřila Blesku Iveta.

Fotogalerie
2 fotografie

Když Štaidl po udělování Slavíků Ivetě zavolal, zda by s ním syn Artur nešel na první svátek vánoční na rodinný oběd, Ivetu to potěšilo. "Artur se na to začal strašně moc těšit a já byla šťastná, že se Láďa konečně ozval," netají Bartošová. Navíc Iveta zjistila, že se Artur už nechce živit jako kuchař, ale jako otec - hudbou. "Řekl mi, že si k Vánocům přeje jedinou věc - elektrickou kytaru. Už od jeho narození jsem si přála, aby byl po Láďovi," dodává Iveta.

S Jirkou tedy koupili černobílou kytaru. "Pod stromečkem Artur nejdřív vybalil futrál, struny, po nich učebnici a potom dopis, že kytaru Ježíšek nesehnal a dostane ji později," popisuje zpěvačka. Před půlnocí ale přišla zpráva, že Ježíšek se 'pochlapil', kytaru sehnal a ukryl ji na zahradě.

"Hodinu jsme hledali kytaru, a když si ji Artur vítězoslavně pověsil na krk a s hlavou mírně skloněnou na stranu zabrnkal, viděla jsem Láďu...," vypráví nadšeně Iveta. Okamžitě prý sáhla po fotoaparátu. Artur ale zakřičel: "Mami, tohle jsme si nedomluvili, půjdu spát, když toho nenecháš!" Iveta poslechla. Věděla, že Artur bude mít druhý den náročný. Uvidí po dlouhé době u oběda svého otce, svoje dva bráchy a sestru.

"Árťa se na tátu opravdu těšil a Jirka nežárlil. Tyhle Vánoce nás všechny stmelily," podotkla Bartošová.