Fanoušci mohli pro své oblíbené hudební hvězdy v anketě Český Slavík hlasovat do půlnoci 30. listopadu. Teď je již hlasování uzavřeno a slavnostní vyhlášení proběhne příští sobotu 13. prosince ve Státní opeře Praha. Odmoderuje ho Těžkej pokondr a přímý přenos přinese TV Nova.

Nestihli jste v anketě Český Slavík 2008 hlasovat nebo se vám nechce čekat na výsledky? Blesk.cz vám nabízí svou vlastní.

Hlasujte až do pátku 12,00 a sledujte napínavý průběh ankety. Pak přineseme celkové výsledky!

 

Z jakých interpretů můžete vybírat?

 

Nominace zpěváků

 

Daniel Bárta (38)

Daniel Bárta
Autor: Ladislav Křivan

Nadaný umělec, který brousí mezi různými hudebními žánry. V anketě Český Slavík se v roce 2006 vyšplhal na třetí příčku, loni skončil čtvrtý. Dosáhne i letos na medailové pozice?


Karel Gott (69)

Karel Gott
Autor: Miroslav Homola

Třiatřicetinásobný Zlatý Slavík Karel Gott, který právě ukončil své turné Zpátky si dám tenhle film.. Bylo by s podivem, kdyby ho letos někdo vystrnadil z jeho ´vyhřátého´trůnu.


Petr Kolář (41)

Petr Kolář
Autor: Archív

Zpěvák, který účinkuje v nejúspěšnějších českých a zahraničních muzikálech. V loňském roce se v Českém Slavíkovi umístil na 2. místě za Karlem Gottem, stejně tak i v roce 2006.


Richard Krajčo (31)

Richard Krajčo
Autor: Archív

Herec, zpěvák a moderátor, který se právě tajně oženil s modelkou Martinou Poulíčkovou. Dopomůže mu toto zviditelnění k lepšímu umístění v anketě? Loni skončil na 6. místě.


Daniel Landa (40)

247039:gallery:true:true

Zpěvák a herec, který nyní boduje hlavně díky muzikálům. Loni sesadil z třetí příčky Slavíka Daniela Bártu.



Nominace zpěvaček

 

Iveta Bartošová (42)

250182:gallery:true:true

Zpěvačka, která právě přichází s velkým comebackem. Dá se předpokládat, že ten ji vynese mezi prvních pět slavic!


Lucie Bílá (42)

248293:gallery:true:true

Populární zpěvačka už má doma prestižních sošek 10. Je zatím záhadou, kdo ji doprovodí na letošní ročník, její stále ještě manžel Noid totiž řekl rázné ´ne´. Nevystrnadí ji z trůnu znovu Aneta Langerová?


Aneta Langerová (22)

181871:gallery:true:true

Vítězka soutěže Superstar i přesto, že mediální pozornost zrovna nevyhledává, sbírá ceny, kde může. V roce 2005 a 2006 dokonce sesadila z trůnu několikanásobnou slavici Lucii Bílou!


Lucie Vondráčková (28)

Lucie Vondráčková
Autor: Foto Blesk – Barbora Pejšová

Herečka, zpěvačka a tanečnice, která se od roku 2006 drží na předních příčkách ankety. Její obliba stoupá vzhůru, v loňském roce byla dokonce třetí!


Ewa Farna (15)

Ewa Farna
Autor: Foto pro Blesk - Ondřej Pýcha

Mladičká zpěvačka polské národnosti, která prorazila už ve svých 13 letech, válcuje´ i ostřílené hvězdy showbyznysu. Loni skončila v anketě čtvrtá!



Nominace skupin

 

Divokej Bill

260518:gallery:true:true

Skupina, která hraje tzv. keltský rock. V roce 2006 Slavíka dokonce vyhrála, loni skončila třetí. Zvedne i letos všech jejích 10 členů vítězně ruce nad hlavu?


Chinaski

204429:gallery:true:true

Oblíbená skupina je postižena úmrtím svého bubeníka Pavla Grohmana. Hraje však dál a dá se předpokládat, že její odhodlání ocení i fanoušci.


Kabát

Kabát
Autor: Jiří Rubeš

Kabát se v roce 2007 vrátil ve Slavíku na první příčku, v předcházejících letech ho předběhli Chinaski nebo skupina Divokej Bill.


Kryštof

Kryštof
Autor: Archív

Lídr skupiny Richard Krajčo by byl za slavíka do sbírky jistě rád. Jeho kapela se v roce 2005 a 2006 držela na bramborové pozici.


Olympic

Olympic
Autor: Ladislav Křivan

Veteráni, kteří na českém hudebním kolbišti řádí už 46 let! Loni skončili pátí.