Informovala o tom televize Nova. Policie proti čtyřiatřicetileté ženě zahájila trestní stíhání pro trestný čin ublížení na zdraví. Pokud řidičku soud uzná vinnou, může jít do vězení až na pět let.

Nehoda se odehrála na konci července u Vamberku na Rychnovsku. Osmatřicetiletý Grohman předjížděl auto, které odbočovalo doleva. Při srážce utrpěl vážná zranění, kterým při leteckém transportu do nemocnice podlehl.

"Ze závěru znaleckého posudku z oboru dopravy vyplývá, že řidička začala odbočovat vlevo v době, kdy řidič motocyklu už prakticky předjížděl, byl v levém jízdním pruhu a řidička dala pozdě znamení o změně směru jízdy a on už prakticky nemohl tomu střetu zabránit," řekla serveru Tn.cz mluvčí rychnovské policie Alena Kacálková.

Členové kapely Chinaski podle TV Nova nechtěli tuto zprávu komentovat. V létě po neštěstí zrušili všechny své koncerty, ale rozhodli se, že budou hrát dál. Od 21. října vyrazili i znovu na koncertní pódia. Zesnulého Grohmana za bubny dočasně nahradil David Koller. V rámci Space Tour vyprodala kapela všech deset koncertů po celé republice.