Možná vůbec nejoblíbenější slavnou dvojicí je Libuše Šafránková (55) a Josef Abrhám (68). Vzali se už v roce 1976, o rok později se jim narodil syn Josef. Manželé si spolu mnohokrát zahráli - v televizi (Svatební cesta do Jiljí, Nemocnice na kraji města III) i ve filmu (Vrchní prchni, Žebrácká opera, Všichni moji blízcí). Tvoří jeden z nejpevnějších svazků českého showbyznysu, v několika anketách byli dokonce označeni za nejkrásnější či nejsympatičtější pár.

258315:gallery:true:true

Podobně jsou na tom i Viktor Preiss (61) s manželou Janou (60). Seznámili se na studiích DAMU a vzali se ještě před dokončením školy. Mají spolu dva syny - Martina (rovněž herce) a Jana (je počítačový grafik). I Jana s Viktorem se spolu párkrát objevili na obrazovce (Manon Lescaut) a ve filmu (Svatba bez prstýnku). Oproti Šafránkové s Abrhámem jsou jako dvojice poněkud méně na očích veřejnosti. Jana Preissová je v poslední době spíše v ústraní, naposledy se objevila v roce 2005 v seriálu Dobrá čtvrť.

258317:gallery:true:true

Od roku 1982 jsou manželi Marek Eben (51) a Markéta Fišerová (48). Jejich vztah vydržel i přes Markétino těžké onemocnění, kvůli kterému v roce 1986 skončila na invalidním vozíku. Zatímco z Marka se stala moderátorská superhvězda, Markéta ho dodnes na různých akcích doprovází. Oba jsme společně mohli vidět v pohádce Kocourek Modroočko (1981).

258319:gallery:true:true

Dlouhodobým partnerstvím "na psí knížku" se mohou pochlubit Iva Janžurová (67) a herec, režisér a dramatik Stanislav Remunda (81). Jejich vztah se datuje už od 60. let. Mají dvě dcery - Theodoru a Sabinu - a několik vnoučat. Společně se objevují především v zájezdových představeních (Vrátíš se ke mně po kolenou), v televizi je diváci mohli vidět v seriálu Sňatky z rozumu. Na otázku, proč se vlastně nevzali, říká Iva s humorem sobě vlastním "Prostě jsme to nestihli".

258312:gallery:true:true

Už 16 let jsou svoji Hana Zagorová (62) a Štefan Margita (52). Jedna z nejpopulárnějších českých zpěvaček se na počátku 90. let rozhodla své nové lásce dokonce obětovat i kariéru. Zatímco operní zpěvák Margita jezdil po světových scénách, Hanka mu několik let jen dělala doprovod. Nakonec se k úlevě všech fanoušků i ona ke zpívání vrátila. Spolu pak moderovali na Nově úspěšný pořad Hogo fogo a nazpívali několik duetů (Ave Maria). Dodnes se jeden od druhého jen velice neradi vzdalují.

Hana Zagorová a Štefan Margita
Autor: archiv Hany Zagorové

Herečka Zlata Adamovská (49) a publicista Radek John se v 80. letech kvůli sobě rozvedli se svými předchozími partnery. Jejich láska přišla jak blesk z čistého nebe a vydržela více než 20 let. V roce 1986 se jim narodila dcera Barbora, o osm let později syn Petr. Oba manžele můžeme vidět na TV Nova - i když každého v jiném pořadu. Zlata září v seriálu Ordinace v růžové zahradě, Radek je hvězdou pořadu Na vlastní oči.

258590:gallery:true:true

Dvě herecké jistoty - Jana Hlaváčová (70) a Luděk Munzar (75) se potkali v 60. letech v Národním divadle. Pro ovdovělou Janu se stal kolega velkou oporou. Jejich vztah se postupně vyvinul v partnerství, které trvá už 40 let. V roce 1971 se jim narodila dcera Bára - rovněž herečka. Oba vynikající umělce jsme mohli společně vidět třeba v televizní inscenaci Královský omyl nebo v seriálu Místo v životě.

258589:gallery:true:true

Pro herce Petra Kostku bylo (70) manželství s kolegyní Carmen Mayerovou (64) už druhé v pořadí. Krátce po jejich svatbě se při autonehodě zabila Petrova první žena, proto si vzal k sobě své dvě malé dcery z prvního manželství. V roce 1976 se jim narodila společná dcera Tereza Kostková - dnes úspěšná herečka a moderátorka pořadu StarDance. Kostka s Mayerovou jsou několikanásobnými prarodiči a velkou rodinu si podle svých slov patřičně užívají.

Carmen Mayerová a Petr Kostka
Autor: ČTK

Překvapivě dlouhý je i vztah zpěvačky Heidi Janků (46) a skladatele Ivo Pavlíka (75). Potkali se v roce 1982, kdy bylo Heidi teprve 20 let. Rozjívené dívce z Ostravy a téměř o 30 let staršímu hudebníkovi, který měl za sebou už manželství s Věrou Špinarovou, nikdo dlouhou lásku neprorokoval. Nakonec se ukázalo, že právě starší partner je pro Heidi, která kdysi měla komplikovaný vztah s otcem, to pravé. Pavlík složil pro zpěvačku řadu hitů (Já jsem já, Jen tak žít neumím) a spolupracují nadále.

258316:gallery:true:true

Více než 20 trvá vztah zpěváka Pavla Vítka (46) a producenta Janise Sidovského (40). Seznámili se, když Janis dělal tanečníka ve skupině, která Pavla doprovázela. Zpočátku svoji lásku na veřejnosti tajili, později se však stali jedním z nejstabilnějších párů českého showbyznysu. Bydlí na Karlštejně, kde v roce 2006 uzavřeli registrované partnerství.

258318:gallery:true:true

Fotogalerie
2 fotografie