Ještě před první zkouškou muzikálu Mona Lisa se měly všechny tři představitelky nechat změřit kvůli velikosti kostýmů. Iveta Bartošová (43) ale měření od výtvarníka Romana Šolce před hledáčky fotoaparátů odmítla. A to se zjišťoval jen obvod prsou.

Do premiéry Mony Lisy zbývají tři měsíce a dva dny, ale představitelky dvou z důležitých postav si ještě nechtějí nechat 'vzít' míry na kostým.

"Mám tři měsíce od porodu, kila jdou pořád dolů, takže nechci přidělávat kostymérkám problémy," řekla Blesku jedna matka, která je představitelkou Mony Lisy, Lída Finková (40).

Změřit se nechtěla ani Iveta Bartošová. "Nechci se u toho nechat fotit," pokřikovala po první tiskové konferenci v Divadle Broadway. Přitom se sledovaly jen míry přes prsa, nikoli přes pas či boky, kdy by mohla mít špatný pocit.

"Mně naměřili něco mezi 89 a 90 centimetry," nesnažila se mlžit Monika Absolonová. "Já mám asi tak stejně," řekla Blesku Dasha.

Fotogalerie
2 fotografie

Lehké zmatky stále panovaly i ohledně představitelů dalších rolí. "Ještě nedávno jsem měl hrát bratra Mony Lisy a najednou jsem její manžel," divil se zpěvák Martin Skala. "Myslím, že mám hrát milence Mony Lisy, ale vlastně nevím," navázal Ali Amiri.

O obsazení mužských rolí se rozhodovalo až v neděli pozdě odpoledne. Leonarda da Vinci, který je podle scénáře homosexuál, si zahrají Petr Muk, Marián Vojtko a sám autor muzikálu Bohouš Josef. Jako milenci Mony Lisy jsou jistí Petr Kolář a Tomáš Beroun. Jejími manželi budou Josef Vojtek a Martin Skala. Menší role dostanou i 'superstáři' Vlasta Horváth a Zbyněk Drda.