"Doufala jsem, že se dostanu do nejlepší šestnáctky. Vůbec jsem nevěřila, že se dostanu tak daleko. Když jsem se dostala mezi nejlepší čtyři, byla jsem strašně nervózní, protože jsem se bála právě otázky týkající se ekologie, kterou dostávají jen tyto soutěžící," popsala nová Miss Earth 2012 své pocity exkluzivně pro Blesk.

Nerozuměla

Porota se čtyřech nejkrásnějších dívek planety zeptala, co považují za rozhodující moment v svém životě, životě ženy. Všechny tři dívky, které hovořily před Terezou, se zaměřily hlavně na ochranu přírody, patrně také proto, že letošní ročník byl zasvěcený ekologii.

Tereza otázce moderátora nerozuměla, ale nebála se to přiznat. Místo toho poslala divákům poselství. "Je potřeba, abychom si matky přírody vážili a starali se o ni," pronesla mimojiné ve své řeči.

Vítězství

Svou upřímností a krásou si získala srdce nejen přítomných fanoušků, ale i poroty a nakonec vyhrála. Favorizovaná Miss Brazilie skončila čtvrtá, domácí Miss Filipíny druhá.

"Věděly jsme, že vyhraje. Všichni ji tu milujeme. Je milá, krásná a úžasná," neskrývaly nadšení Tereziny kamarádky Miss Indie a Miss Trinidad a Tobago.

Podívejte se na moment, kdy  se Česká Miss Earth Tereza Fajksová stala Miss Earth 2012 (čas 2:50):

Obrovskou radost tak udělala nejen čtenářům, ale i ženě, která má na jejím úspěchu lví podíl. "Mám radost z vítězství Terezy, gratuluji jí, ale i nám oběma," řekla Michaela Maláčová, ředitelka soutěže Česká Miss, jejíž je Blesk partnerem.

Pád

Poté co Tereza získala korunku a objala se se všemi soutěžícími, kráčela spolu s dalšími třemi nejkrásnějšími misskami po pódiu, zakopla o své nádherné dlouhé šaty. Skončila sice na kolenou, ale to jí na štěstí z velkého úspěchu neubralo. S pomocí další soutěžící rychle vstala a poslala úsměvy a polibky divákům, kteří ji milovali už od jejího příjezdu na Filipíny.

Konkurence se nebála

Okouzlující Tereza před odletem ze soutěže rozhodně strach neměla. Může se totiž pyšnit nejen krásou, ale také zkušenostmi z mnoha celosvětových soutěží, a tak z konkurence neměla obavy. A to se jí rozhodně vyplatilo. Dívka, kterou do soutěže poslali právě čtenáři Blesku, finále soutěže Miss Earth 2012 zcela opanovala!

Já se konkurence nebojím, spíš se těším. Každá dívka je naprosto jiná a já mohu mít výhodu v tom, že jsem blondýnka. Ale vše záleží na porotě,“ přiznala sebevědomá misska. „Od Filipínců už teď dostávám každý den spousty dopisů, ve kterých mi fandí a modlí se za mě, abych vyhrála. Jsem jejich černý kůň,“ smála se Tereza a věřila, že jejich modlitby budou vyslyšeny. A to se podařilo!

"Tak když Tereza Fajksová vyhrála Miss Earth 2012, doufám, že Tezera Chlebovská vyhraje příští měsíc Miss Universe. Držím jí palce," napsal jeden z fanoušků českých krásek na Twitteru.

Fotogalerie
30 fotografií