Českou Miss vyhrála Tereza Chlebovská (21) z Krnova a bude tak reprezentovat Českou republiku na světové soutěži Miss Universe. Korunku jí předala italská herečka Claudia Cardinale, která byla hvězdným hostem večera. Tereza zatím studuje ostravskou univerzitu a je bez přítele. Všichni tak mají šanci se seznámit a ulovit novou Českou Miss.

Tereza prý hledá drsňáka s dobrým srdcem. Na otázku proč by měla Tereza vyhrát odpověděla: "Už v 5. třídě jsem s kamarádkou zorganizovala a také odmoderovala Miss školy," řekla Tereza, která si vítězství moc přála. Tereza měla ze všech missek nejvíce sexy zadeček. Možná proto také zaujala diváky. Krásně kulaté a vyšpulené pozadí má Tereza z tancování. Více se dozvíte z videa.

Video
Video se připravuje ...

Rozhovor s vítězkou České Miss Terezou Chlebovskou Zdroj: Jan Jedlička

Studentka Linda Bartošová z Pardubic vyhrála Českou Miss World. Linda už je tři roky šťastně zadaná. Přítel pracuje v rodinné firmě a řídí stavby. Linda si o sobě myslí, že je empatická, ohleduplná, upřímná a někdy tvrdohlavá. Jejím snem je procestovat celý svět.

Tereza Fajksová, která studuje chodí s přítelem už od dětství. Blondýnka nejvíce zaujala čtenáře Blesk.cz a vyhrála titul Miss Earth. Tereza své štěstí v Miss zkoušela už u Zapletala, ale neuspěla. Má vysoké tělo vrcholového sportovce a jednoznačně nejčernější smysl pro humor ze všech finalistek.

Video
Video se připravuje ...

Rozhovor s Miss Earth Terezou Fajksovou Zdroj: Jan Jedlička

Na začátku soutěže se dívky divákům představily a jako následující disciplína přišla promenáda v plavkách. Porota poté do další části večera poslala polovinu ze čtrnácti soutěžících, čímž začalo i divácké hlasování.

Každou ze sedmičky šťastnějších pak přiblížil medailonek natočený při soutěžním soustředění v Thajsku. Vyzkoušely si tam místní povolání, při kterých musely prodávat kokosy, rybařit či vžít se do role švadleny. Pozdější vítězce Chlebovské připadla role květinářky. V další disciplíně dívky předvedly ve svůdných kostýmech taneční kreace na motivy muzikálu Chicago, pak se divákům v hledišti i u televizních obrazovek ukázaly ve večerních šatech. Pózování v róbách doprovodily melodie z filmu Tenkrát na Západě, ve kterém zazářila právě nynější šéfka poroty Claudia Cardinal.

Fotogalerie
37 fotografií

V porotě kromě Cardinale usedli herečka Eliška Balzerová, olympijský vítěz v desetiboji Roman Šebrle, herec Martin Dejdar a ředitelka soutěže Michaela Maláčová. Porotci také kladli dívkám v závěru večera otázky. Chlebovská si z možností nabízených Balzerovou vybrala, že v životě ženy je důležitější vzdělání než krása.

Vedle tří hlavních cen byl udělen i titul Česká Miss posluchačů Frekvence 1 za nejlepší hlasový projev v rádiu, získala ho osmnáctiletá studentka ze Šternberka Veronika Hladíková. Moderátory večera byli Jaro Slávik a Gabriela Partyšová. Během přenosu zazpívali a vystoupily skupiny Chinaski a Mandrage. Úvodní píseň patřila Karlu Gottovi, který si připravil remix písně Blues pro tebe, který tanečně doprovodily finalistky soutěže. Ukázku z produkce karlínského divadla, muzikálu Vražda za oponou, pak předvedli herci v čele s Ondřejem Brzobohatým.

Vítězky získaly ceny v hodnotě několik milionů korun. Mimo ročního pronájmu bytu, automobilu, nebo luxusního zájezdu je mezi cenami i roční jazykový pobyt v zahraničí.