„Jsem otřesená, ale nic nemůže být už horší než ten osudný den,“ řekla Blesku Dara chvíli potom, co opustila policii. Informace Blesku se potvrdily. Rolins musí kvůli tragické nehodě, kdy svým vozem usmrtila motocyklistu Jindřicha Rotrekla (†63), před soud. „Mé nejhorší obavy se naplnily. Bude strašně nepříjemné vrátit se ke všemu znovu u soudu,“ svěřuje se Dara.

Mohla nehodě předejít?

Její právník JUDr. Robert Vladyka Blesku vysvětlil, že znalci musí znovu pečlivě vyhodnotit, jak došlo ke střetu motocyklu s vozidlem, zdali nemohla tragické události předejít. „Třeba brzděním nebo jinou reakcí. Já nechci předjímat, ale věřím, že vše dopadne dobře pro mou klientku,“ řekl Vladyka s tím, že termín soudu není ještě stanoven.

„Potvrzuji, že řidičce jsme včera sdělili obvinění z trestného činu usmrcení z nedbalosti. Upozorňuji však, že je zatím nepravomocné, tedy lze proti němu podat stížnost,“ řekla Blesku policejní mluvčí Ivana Ježková a dodala: „Pokud řidičku odsoudí, hrozí jí až tři roky za mřížemi nebo zákaz činnosti. V tomto případě řízení.“

Zpívat bude!

Dara už ale bude v plném pracovním vytížení. „Novou desku jsme odkládaly dost dlouho a koncertovat už budeme také podle plánu,“ řekla Blesku zpěvaččina manažerka Eva Skallová.

„S Matějem Homolou díky bohu prožíváme asi naše nejkrásnější období, a to mi dodává sílu. Je pro mě velkou oporou,“ dodala Dara, která hned po výslechu zamířila domů si odpočinout.

Fotogalerie
5 fotografií