Případ ještě policie neuzavřela a čeká na výslechy svědků. Toho klíčového ale zatím nenašla. Navíc Vdova žádá po zpěvačce odškodné 10 milionů korun!

Podle právníka zpěvačky JUDr. Roberta Vladyky by se měla v srpnu Rolins dostavit na policii. "Od 16. srpna musí podat vysvětlení na policii, do té doby může být v zahraničí, rozhodně svým pobytem v cizině nijak nezdržuje vyšetřování," řekl Blesk.cz Vladyka.

Vyšetřování nehody se uzavře koncem září

Policie stále neúspěšně pátrá po svědkovi dopravní nehody, při které zemřel Jiří Rotrekl. Cyklista, který měl v osudný okamžik projíždět kolem bouračky, se policii stále nenahlásil. Proto nemůže být zatím uzavřeno vyšetřování.

"Nyní se čeká na pitevní zprávu a také na to, jestli policie najde další svědky. Avšak celé vyšetřování se bude táhnout až do konce září. Poté by mělo dojít k uzavření případu." dodal Vladyka.

Se svou klientkou jsou stále v kontaktu a o veškerém dění právník Rolins informuje. "Paní Rolins o všem informuji. K žádnému osobnímu kontaktu mezi mou klientkou a pozůstalou vdovou nedošlo a během vyšetřování ani dojít nemusí. Musíme počkat na policejní šetření, pak se uvidí," uzavřel.

Vdova chce odškodné 10 milionů korun

Rodina Rotreklů si najala právníka, který v těchto dnech dává dohromady sumu, již rodina po zpěvačce bude požadovat. Ta by měla dosahovat astronomické částky 10 milionů korun. Co člen rodiny, to milion. „Zdá se mi to nehorázné. Právník Rotreklových mi skutečně zaslal e-mail, v němž dává najevo, že moje klientka poškodila a ublížila celé rozvětvené rodině Rotreklů,“ řekl Blesku Dařin právní zástupce Robert Vladyka.

„Krom toho, že má Dara Rolins odškodnit manželku Olgu a dvě dcery požaduje odškodnění i pro další a další členy rodiny. Tohle jsem v životě ještě nezažil,“ pokračuje překvapený Vladyka.

V e-mailu, který zaslal právní zástupce rodiny Rotreklových právníkovi Rolins, je Dara brána jako jednoznačný viník nehody. Policie přitom ještě žádné konečné vyjádření nedala.

„Sděluji Vám, že jsem převzal zastoupení rodiny Rotreklových, tedy pozůstalé vdovy paní Olgy Rotreklové, jejích dcer Lenky a Jany, jakož i dalších postižených příbuzných včetně vnučky Nicol, bratra Jiřího a dalších. Jejich nároky na náhradu škody teprve sestavujeme,“ uvedl v e-mailu právní zástupce Rotreklových Karel Friml. Vladyka se hned po obdržení této zprávy spojil s Rolins v Bulharsku. „Jsem z toho moc špatná,“ pronesla vyčerpaně zpěvačka.

Jak se tragédie odehrála

Nehoda se stala v sobotu 10. 7. deset minut po poledni. Rolins se levým bokem svého terénního auta srazila s třiašedesátiletým řidičem skútru Jindřichem Rotreklem (†63) v zatáčce pražské ulice V Šáreckém údolí. Ten byl okamžitě kvůli zraněním, které po srážce utrpěl, převezen do pražské Ústřední vojenské nemocnice, kde po třech hodinách zranění podlehl.

Fotogalerie
7 fotografií