Jana v semifinálovém kole vystoupila, stejně jako v castingu, se svou vlastní písní, tentokrát o modré činčile. Svou písničku před začátkem vystoupení sama uvedla a řekla, jak vznikala. Poté spustila. Už při prvním poslechu Janičky je jasné, že nejde o jen tak ledajaké písničky. Jsou hravé, mají příběh, pointu. A hlavně, jsou to její vlastní výtvory. A porota? Místo aby Janičku podpořila a uznala její tvořivost, pustila se do kritiky.

„Porota vůbec nevěnovala pozornost tomu, co říkala. O čem zpívala. Vůbec se jí nezeptali na to, jak písničky skládá, nebo jak tvoří,“ komentoval chování poroty Janiččin otec Tomáš Kepka. „Janičku to velmi mrzelo. Byla zklamaná,“ popsal pocity své dcery Kepka. „Ona chtěla jen Zdeňku Troškovi říct svůj nápad na příběh. Na horor o miminkách na Žižkovském vysílači. Ale on ji neposlouchal. Skákal jí do řeči a dával jí najevo, že nechce slyšet, co povídá,“ řekl Janin otec.

Mareš: V zákulisí ti dáme prášky

Když se Jana rozpovídala o hororu, Leoš Mareš jí raději sebral mikrofon se slovy, která byla hodně nepovedeným vtipem, že v zákulisí jí dají léky na uklidnění. Snad se mu nepozdával dětský temperament?

Samozřejmě že přímý přenos má své limity a doba, která je vyhrazena pro jednoho účinkujícího, je jistě omezená. Ale utnout a setřít osmiletou holčičku jen kvůli tomu, že někomu teče čas? A to navíc způsobem krajně nešetrným! Vůbec nejhůř se předvedla jediná žena v porotě Adela Banášová.

Banášová: Nemám ráda seriálové děti

„Mám ráda děti. Ale takové ty normální děti. Ne ty z televizního seriálu. Promiň,“ řekla Janě do očí Banášová s odkazem na její roli v seriálu Ordinace v růžové zahradě, sklopila hlavu a odmítala dál odpovídat. Janička jen nechápavě poslouchala, co to znamená.

„Zítra má premiéru film Občanský průkaz, kde má Janička malou roli. Hraje také ve filmu Nickyho rodina o p. Miltnovi a záchraně dětí před nacisty. To jsou úplně jiné role. Snad si pak paní Banášová nebude myslet, že je Janička zoufalé židovské dítě. Jistě je někdy těžké rozlišovat mezi rolí a realitou,“ komentoval slova Banášové Tomáš Kepka.

„S tím, že Janička nemusí postoupit, jsme počítali a není to při jejich aktivitách žádný problém. Diváci mají právo na svůj názor a nelze se na ně zlobit. U poroty předpokládám, že jsou profesionálové, kteří vědí, jakou mají média moc,“ podivil se na adresu poroty Kepka.

Od poroty bych čekal víc taktu

Přestože má Jana hodně aktivit, píše vlastní pohádky, komiksy a sama je ilustruje, věnuje se keramice, je podle jejího otce spíše introvert.

„Je to tichá dívka. Jako ostatně řada herců. Porotci tento paradox neznají? Se svými písničkami dělá zábavné pořady pro děti. Říká jim své hádanky. Improvizuje na jevišti písničky na přání diváků. Když porotci – možná pochopitelně - tohle všechno nevědí, čekal bych od nich více citu a taktu. Vždyť je to Talentmania, kde by se měl ukazovat talent. Vím, že mnoho rodičů talentovaných dětí by rádo přihlásilo děti do podobného pořadu, a vím, že mnoho z podobných důvodů váhá nebo odmítá. Myslím, že by to bylo škoda, talenty všichni potřebujeme.“ dodal Kepka.

Jak se vám líbila písnička Janičky Kepkové? A co říkáte na hodnocení poroty? Řekněte nám svůj názor v diskuzi pod článkem.

Fotogalerie
4 fotografie