Jako dítě musela v rodině převzít roli matky a neměla žádné dětství. To se projevilo tak, že se stala nezvládnutelnou a na vlastní žádost skončila v dětském domově. Tím její příběh ale zdaleka nekončí. V osmnácti propadla drogám - marihuaně a pervitinu.

Otec se jí oběsil, když byla dítě

"Bylo nás pět dětí a máma převzala v rodině roli otce. Neměli jsme peníze, musela hodně pracovat," řekla Dobromila pro server Čas.sk. Otec se jí oběsil a tak se ona - jako druhá nejstarší - ocitla v roli matky, přestože měla jen 13 let...

"Starala jsem se o tři mladší bratry. Nemohla jsem chodit s vrstevníky ven, věci jsem měla po starší sestře, dárky jsme nedostávali," prozrazuje. Matce zazlívala jejich složitou životní situaci. Proto se konflikty mezi nimi stále více stupňovaly.

"Stala jsem se problémovým dítětem. Máma nevěděla, jak mě zvládnout. Těžko jsem nesla, že nemohu dělat to, co moji vrstevníci," popsala nám Vondrášková, která nakonec skončila v dětském domově, kde prožila i pubertu.

Brala jsem drogy

"Když jsem dosáhla 18 let, odešla jsem a šla jsem se mámě za všechno omluvit." Příběh ale nekončí. Dobromila podlehla drogám. "Vždy jsem o tom četla knihy. Měla jsem to nastudovaný. Bála jsem se drog, ale fascinovalo mě sledovat feťáky na ulici," prozrazuje.

Nakonec do nebezpečného světa drog sama spadla. "Víte, člověk to vidí a pak to chce zkusit. Nejprve to byla marihuana. A pak perník, to jsem ani nevěděla, co vlastně beru. Řekli mi, že je to na povzbuzení."

Bílý prášek brala několik měsíců, poté s tím skončila. O této životní etapě se nevypráví snadno. "Víte, nestydím se za nic, co se v mém životě stalo. Ale u nás v rodině jsou tato témata tabu. Už jsme si tím prošli a nechceme to zase otevírat," uzavírá svůj životní příběh Dobromila. (Cas.sk)