Tohle se teda vůbec nepovedlo, i když lidé z TV Nova si myslí opak. „Vypadá, jako by Matonohovi vypadl z oka, ale ve skutečnosti to je Ivan Poláček, který pochází z Ukrajiny,“ řekla Blesku koordinátorka Talentmanie Lucie Juráčková.

My jsme samozřejmě zjistili, že se nejedná o žádného Poláčka, ale o herce Matonohu. Údajný Ukrajinec, který se do talentové show prý přihlásil na popud štamgastů v hospodě, je ve skutečnosti Tomáš Matonoha. Nepřímo to potvrdil i Blesku. „Já o tom nesmím mluvit. Z Novy mi zakázali se k tomu vyjadřovat,“ práskl sám Tomáš.

Banášová ani nevěděla, kdo je Matonoha

Svým hereckým umem dokonce málem přesvědčil i porotu o tom, že není pravý Matonoha. Adela Banášová jen koukala, evidentně ani nevěděla, kdo vlastně skutečný Matonoha je. "A mohl byste nám říct, kdo je Tomáš Matonoha, já jsem Slovenka..." zeptala se porotkyně Banášová. Matonoha alias Poláček vše vysvětlil. Poté se pustil do svého vystoupení, které bylo ještě trapnější. Hra na klavír a k tomu vymyšlený text písně, který mu pomohla vybrat porota a přítomní diváci.

Palo Habera se akorát s podivem zeptal, že na to, že je Ukrajinec, tak nemá vůbec žádný přízvuk. Poté řekl, aby do své písně Matonoha zakomponoval pr**l. To však přerušil Troška a řekl jiné slovo "léto" a lidé z publika zase "iglú" a "prýgl".

Mareš oznámil, že soutěžící byl vyřazen

Leoš Mareš později v živém přenosu řekl, že se jim tento soutěžící už neozval, tudíž byl vyřazen ze soutěže a dostane tím pádem šanci někdo z vypadnutých "talentů", který dostane nejvíce hlasů od televizních diváků v internetovém hlasování.

O tom, že Matonoha je vynikající herec, není pochyb. Svým vystoupením natolik zmátl porotu, že i Alena Šeredová, Adela Banášová, Zdeněk Troška a Paľo Habera chvíli tápali, zda se skutečně jedná o slavného herce. Ale celkově to bylo trapné...

Jak Matonoha alias Ivan Poláček perlil?

Na scénu přišel Ivan Poláček z Dněpropetrovsku. „Dobrý den, přeji.“ Habera: „My tu máme napsané, že jste dablér T. Matonohy." Matonoha: „Poláček se jmenuji. Mě oslovila ta agentura, vlastně, že jsem podobný panu Matonohovi, abych zde vystoupil." Pak jako Ivan Poláček popisuje, jak se dostal do Česka. "Narodil jsem se v Kyjevu v Sovětské republice, v devadesátých letech jsem žil v Československé republice, pak v České republice, nyní žiji v zahraničí." Habera podotýká, že je zvláštní, že němá ruský přízvuk, načež Matonoha na ukázku řekl pár ruských slov.

Matonoha zapojí do svého vystoupení publikum hláškou, že si nepamatuje texty písní, tak si je vymýšlí, aby je mohl zpívat: „Jakou mi vymyslíte, taková bude.“ Uhodí pohledem na režiséra Trošku a zeptá se: "Má to být milostná nebo budovatelská nebo jaká píseň?" Troška odpoví "veselá". Pak se ptá Šeredové, jestli chce jen sloku nebo i refrén nebo dvě sloky a ona: "Mně osobně stačí sloka."

Pak začne Matonoha hrát, ale neslyší se, tak Habera zavelí na zvukaře: "Méně klavíru, více zpěvu," a Matonoha mu poděkuje a začne zpívat: "V létě na celém světě, ač se to nezdá, je to pravda, ať je teplo nebo zima…" Divákům se výstup líbil, tleskali ve stoje. Porotě ještě Matonoha řekl, že studoval hudební výchovu a dějepis. Nakonec ho porota pustila do dalšího kola.

Fotogalerie
3 fotografie