David přišel naproti Marešovi sám po svých nohou a to je po dětské obrně. "Kdy jsi to dokázal, postavit se na nohy," zeptal se Mareš Davida. Ten si však nemohl přesně na ten moment vzpomenout, ale řekl, že nedávno.

Těším se, až vám zatancuju

"Na castingu to nešlo, snažil jsem se, abych mohl sám zatancovat na nohách. Někdy, já nevím, už jsem pomalu začal chodit o berlích a nyní to zkouším sám. Jsem moc rád," prohlásil malý Davídek, který byl v převleku za Michaela Jacksona.

"To my taky, jsme rádi a už se těšíme na tvé taneční vystoupení," odvětil Mareš. "Moc se těším na semifinále, až vám zatancuju," řekl nadšeně Davídek Dostál.

Davídek se už moc těší, až nám zatancuje.
Autor: Reprofoto TV NOVA

Naučil se chodit svou pílí a obětavostí rodičů

Davídkova mozková obrna postihla dolní končetiny, ale díky tomu, že s ním jeho máma Radka denně cvičila Vojtovu metodou, nakonec se naučil ve čtyřech letech chodit. Jeho nožičky však byly neustále v křeči, a tak musel jít v červnu na operaci.

"Po operaci měl 6 týdnů sádru, a když mu ji dali dolů, najednou měl strach z chůze," popisuje smutně jeho otec, který po operaci pomáhal synovi šokujícím způsobem: "Každé ráno se probudí se skrčenýma nohama. Nemohl je natáhnout, a tak jsem si na něj musel lehnout, celou svou hmotností ho držet, uklidňovat ho a nohy mu postupně natáhnout.

Když se mi to podařilo, prosil mě, abych mu je držel, ať se zase neskrčí," říká Ladislav Dostál a vysvětluje, proč ani několik týdnů po operaci Davídek stále nechodí. "Má jakýsi psychický blok a trvá to už hrozně dlouho. Bojí se, že když se postaví, spadne. Davídek se však nevzdává a na vlastní nohy se chce postavit v přímém přenosu Talentmanie." To se mu nakonec povedlo a my mu všichni držíme palce do semifinále, kde nám zatancuje, jako pravý Michael Jackson!