Když se na jevišti objevili dva urostlí chlapci v pruhovaných polo trikách, širokých džínách a s tmavými brýlemi na očích, jen málokdo tušil, že brýle nejsou raperským doplňkem. Rapující bratři z Košic jsou totiž od narození nevidomí.

„Chlapci se narodili předčasně v osmém měsíci. Ani ve snu by mě nenapadlo, že moji synáčkové budou nevidomí. Dozvěděla jsem se to, až když jim byli tři měsíce,“ vysvětluje Jana Wilnrotterová, která se po dozvědění zdrcující zprávy zhroutila. Spolu s lékaři se jim všemožně snažila pomoct, ale naděje, že by jednou viděli, se rok od roku vzdaluje.

Porota byla nadšena

Talentovaná dvojčata nemají pocit, že by byla nějak odlišná od normálních lidí. Milují život a hudbu. Už čtyři roky rapují. Skládají si písničky o životě a pravdě. "Nám nevadí, že jsme slepí. Chceme lidem zpívat pravdu," říkají nevidomí bratři.

Jejich vystoupením byla porota i diváci doslova ohromeni. "Měli byste udělat desku, protože na slovenské scéně máte co říct. Je pěkný, že jste to ostatním dokázali natřít. Klobouk dolů, respekt," složil jim poklonu Jaro Slávik. Porota se jednoznačně shodla na jejich okamžitém postupu do dalších kol soutěže.

Fotogalerie
3 fotografie