„Ani jsem nedoufal, že tady zvítězí kvalita. Jsem moc rád, že to takhle dopadlo. Obě talentované skupiny byly od začátku moji favorité,“ prohlásil porotce Jaro Slávik.

Zatímco postupujícím partičkám se v obličeji rozlil blažený úsměv, na ostatních soutěžících bylo vidět zklamání. „Sice jsem nepostoupila, ale tímhle v českém showbyznysu určitě nechci skončit. Mám naplánovanou třeba spolupráci se Sámerem Issou,“ řekla Blesk.cz Čechošvýcarka Julia Maria Sakar, kterou do na semifinále doprovodila maminka a teta.

Zatímco si diváci u televizních obrazovek mohli během nesčetných pauz na reklamu a trapných okamžiků dojít na toaletu nebo se občerstvit, publikum přímého přenosu trpělo. Tři a půl hodiny trvající maraton byl k nevydržení. S přibývajícími reklamními pauzami se čím dál méně diváků vracelo na svá místa. Asi nejvíc zatěžující to bylo pro rodiče s dětmi a prostatiky.

Zkrátit a oživit!

Rozum zůstává stát i nad tím, kdo vůbec do prvního semifinále postoupil. Někteří soutěžící prokázali více trapnosti a nesoudnosti než talentu. Ubohé vystoupení sekáče Aleše Rozsívala pobouřilo i jindy velmi empatickou Lucii Bílou. Na rozdíl od Jara Slávika, který se tvářil znuděně a hrozilo, že přímý přenos opustí, se Lucie smála až se za břicho popadala.

Škoda, že porota neměla víc odvahy a trapná vystoupení dříve a častěji nestopla stisknutím sirény. Jediný Slávik se odvážil dvakrát. Nejenom, že by to pořad oživilo, ale i značně zkrátilo. Obojí by to prvnímu přímému přenosu Česko Slovensko má talent hodně pomohlo.

Fotogalerie
17 fotografií