23:23 - Vážení čtenáři, děkujeme za statečnost při sledování našeho online přenosu z nekonečně dlouhého přímého přenosu TV Prima. Jak se vám první živák z Česko Slovensko má talent líbil? A jak jste spokojeni s postupujícími finalisty? Napište nám svůj názor do diskuze!

23:22 - "Já jsem pro Chebejet," pronesl s kamennou tváří Jan Kraus. Chebejet jsou tedy po napínavém rozhodování poroty druhými postupujícími finalisty.

23:22 - Rozhodnutí je na Janu Krausovi. Lucka hlasovala dál pro teplákové bratry, Jaro pro Chebejet.

23:20 - "Nemám rád natahovačky v momentech, kdy je to zřejmé," promluvil konečně rozumné slovo Jaro Slávik.

23:19 - Pro mnohé je to jistě šok. Julia Maria Sakar je mimo hru. Taktéž Zuzana Gamboová.

23:17 - Chebejet a Brejk Denz Bradrz. Kdo z nich postoupí?

23:15 - Prvními postupujícími jsou kapela Mako!Mako!

23:13 - Jak se tedy vlastně bude vyřazovat a jak budou soutěžící postupovat? O jednom postupujícím rozhodli svými hlasy diváci. Druhého vybera porota - z těch, kteří se díky diváckým hlasům skončili na druhém a třetím místě. Z této dvojice pak postupujícího vybere porota.

23:11 - Snad toto byla už poslední rekapitulace. Naděje, že bychom snad už brzy mohli dovědět výsledky a jména postupujících, je opět zmařena. Moderátoři se ptají jednotlivých semifinalistů, koho by oni sami poslali dál do finále.

23:05 - Vystoupení bylo bezva. Moderátoři však nyní vyzpovídávají zadýchané tanečníky.

23:02 - Je to neuvěřitelné, že se produkce tak svižně utíkající a rovnoměrně namíchaný večer rozhodla doslova pohřbít tím nekonečným natahováním. Před vyhlášením do finále postupujících je tu vystoupení vítězů Slovensko má talent 2008 - Oldschool brothers.

23:01 - Večer je dlouhý už i na mnohé diváky v brněnské hale!

22:54 - Rekapitulace. A další výplňka.....

22:45 - Není nad to dostat po reklamním bloku další reklamní blok, pak dvojitou rekapitulaci, pak reklamu a pak možná něco. Bohužel přesně takto TV Prima natahuje přímý přenos. Jasně, diváci stále ještě hlasují. Ale jelikož se dá předpokládat, že se na show dívají především děti a mládež školou povinná, mohlo by se na nejednom kanapi v ledajaké domácnosti stát, že hlasující divák usne s mobilem a rozepsanou esemesce v ruce....

22:44 - A jsme zpátky. Koho by poslala dál Lucie Bílá? Mako!Mako! Jan Kraus svého favorita nechce prozradit. A Jaro Slávik? Toho prý nezklamal nikdo.

22:36 - Ačkoli se má s přenosem začít za pár okamžiků, kameramani nejsou na svých místech. Režisér nervózně vyzývá všechny na stanoviště.

22:34 - První část večera končí. Za pár minut je tu rozhodnutí. Diváci hromadně opouštějí sál. Jdou se občerstvit, davy míří na toalety. Rodiče s malými dětmi jdou domů.

22:21 - Jaro Slávik si bude muset na cestu do Las Vegas pronajmout přinejmenším jedno letadlo. Těch, co by tam nejraději vyvezl, je už totiž pěkná skupinka. Mnohopočetná parta Chebejet by obsadila minimálně Business class.

22:19 - Lucka Bílá nemá slov. Proto znovu vstala. Místo slovního hodnocení se znovu klaní.

22:18 - Výstavištěm se rozezněla vuvuzela!

22:17 - Lucie Bílá vstává a tleská. Skupině se poklonila.

22:16 - Dívenky jsou úžasné a pružné jako proutky. Je to radost na ně pohledět. Diváci jásají a tleskají ve stoje. Lucie Bílá je sleduje s otevřenou pusou...

22:12 - Na řadu přijde trochu cirkusového umu. Artistická skupina Chebejet.

22:04 - Julia nastoupila ve velkém stylu. Ve stříbrných šatech sestoupila ze schodů mezi desítku tanečníků. Porota i diváci ji milují.

22:03 - Další z dojemných příběhů soutěže. Julia Maria Sakar žije s matkou ve Švýcarsku. Svého otce nikdy nepoznala. "Doufám, že se táta dnes bude dívat na televizi a bude na mě pyšný," řekla před svým vystoupením Julia.

22:00 - Největší práci mají rozhodně moderátoři. Mezi všemi vstupy musí přebíhat ze stupínku, který je nad hledištěm, dolů na pódium. "Neuvěřitelně tady sprintují. Je to neuvěřitelné. Lítají jenom do schodů a ze schodů. Jsou dobří, není to na nich moc vidět," popisuje situaci v zákulisí naše reportérka lara.

21:50 - "Doufám, že ten náš hudební hnijící rybník ozdravíte. A jak říkal Jaro, tak já s ním souhlasím. Až budete dělat desku, také bych byl rád u toho," chechtá se Kraus s tím, že teda zpívat neumí, ale mohl by jim prý ozdobit obal. Ksicht táhne, říká se..

21:45 - Publikum je nadšené. Tleská ve stoje. Kapku alternativy asi slyší poprvé v životě...

21:44 - Jen dvě slova, čtyři slabiky - Mako!Mako! Kapela o čtyřech členech ale mnoha hlasech. Nejvýraznější je ovšem jejich beatboxer.

21 :41 - Produkce raději pustila k odchodu Rozsívala hudbu. Mohlo se totiž stát, že by lidé ani nepípli.

21:36 - Porota ho tvrdě kritizuje. Nikomu se to nelíbilo! Nebo snad ano?

21:37 - Sekáč přistoupil k Lucii Bílé a 'vyřízl' si před ní srdce. Pak padl k zemi a museli pro něj přijít jakože záchranáři. To je trapné. Nikdo netleská. Lucie musí vyzvat obecenstvo, aby vůbec někdo zatleskal.

21:34 - Rozsíval je amatér na slovo vzatý. Dobře, že si zatím nic neřeže, neplive žádnou krev. Jen se sám rozřízl v bedně. Diváci mu vůbec netleskají.

21:32 - Tak to je vážně hnus. Rozsíval přichází s krvavou maskou na hlavě. Naštěstí ji brzy sundal. Na pódium si přinesl jakési papundeklové rekvizity.

21:30 - Produkce se rozhodla, že soutěžící Aleš Rozsíval zvaný Sekáč vystoupí před desátou hodinou. DĚTEM ZAKRYJTE OČI. BUDE TO NECHUTNÉ, varuje produkce. Proč ho tedy nedali až nakonec!!??

21:23 - Porota opět odešla do zákulisí. Příroda volá... Lucka Bílá se halí do plédu. Třese se zimou....

21:19 - "Děti do zábavního průmyslu nepatří, pane Olahu," poslal tatínka Lianky slušně domů Jaro Slávik. Je fakt, že Lianka je roztomilé stvoření, patří do soutěže? Sama prohlásila, že by si za výhru nejspíš koupila žvýkačku... Do jaké míry je její účast v soutěži ambicí rodičů? Co si o tom myslíte vy? Vyjádřete svůj názor v DISKUZI pod článkem!

21:13 - Rozkošná Lianka Olahová má teprve tři roky. Při zpěvu ji doprovází na klavír její tatínek. Ano, je to ten samý klavír, který před chvílí technikům upadl na zem. Tentokrát vše bylo v pořádku. Zdá se, že ladí...

21:09 - Lucie Bílá dostala od šíleného dua cvičky jarmilky a modré dívčí trenýrky. Lucka je nadšená. Ani tento kompletek však castingový salám Vysočina zřejmě nepřekoná.

21:06 - "Tomu já říkám promarněná příležitost. Mohli jste nastavit zrcadlo věcem, které se berou vážně. Kdo bral spartakiádu vážně v 80. letech, doufám, že do dneška berou léky," prohlásil na jejich adresu zklamaný Slávik.

21:04 - Jaro Slávik to už také ohodnotil červeným křížkem. Jan Kraus je podpořil čepičkou zvanou zmijovka. "Já vám fandím. Umím totiž zhruba to, co vy, pánové," komentuje to Kraus.

21:01 - Ale omyl. Pánové se svlékli do trenýrek a tílek a provádějí parodii na spartakiádu. Obavám se, že na jejich první vystoupení s brejkdencem v castingu to ovšem nedosáhne. To bylo mnohem zábavnější.

20:59 - Hoši už jsou na jevišti. Oděni do svých teplákovek. Pokud postoupí dál, jistě se tento mundúr začne vyrábět brzy sériově.

20:56 - Na řadě jsou jedni z největších showmanů soutěže - teplákoví Brejk Denz Bradrz, za které se jejich ženy prý stydí. Nicméně jejich fanklub je obrovský - nejen v hale na výstavišti.

20:48 - Reklamní blok využil Jan Kraus a Jaro Slávik k tomu, aby si odskočili do zákulisí. Lucie Bílá zůstala sedět za porotcovským stolem a konzultuje průběh večera s produkční.

20:44 - "Jsi neuvěřitelně sexy a jsi talentovaná. Těším, až se budeme potkávat, protože si jsem jistá, že se potkávat budeme," prohlásila na adresu Zuzany Lucie Bílá.

Zuzana Gamboová je sexy a skvěle zpívá
Autor: TV Prima
20:41 - Přestože je Zuzana mulatka - matka je Češka, tatínek je z Angoly, mluví čistým hantecem.

 

20:40 - Doprovodná kapela je na jevišti ovšem jen na efekt. Nevedou k nim totiž žádné kabely ani mikrofony. Bála se produkce, že by se Zuzana na pódiu ztratila? V tom případě se rozhodně bála zbytečně. Zuzana svým hlasem naplnila celou arénu.

20:38 - Na jevišti je Zuzana Gamboová, kterou při jejím sexy andělském zpěvu doprovází pianista na bílé křídlo. Právě toto piano ale utrpělo těsně před Zuzaniným vystoupením těžkou újmu. Když ho technici nesli na jeviště, upadlo jim a skončilo jako brouček nohama vzhůru.

20:33 - Po vystoupení Pyrotery je v hale neuvěřitelný zápach a vedro. Porota je jako v pekle!

20:30 - Jejich číslo je opravdu pekelné, diváci šílí nadšením. Co na to řekne porota?

20:28 - A pozor, je tu první soutěžící skupina - Pyrotera. Snad výstaviště v Brně nelehne z jejich ohňové show popelem tak jako před dvěma lety to pražské.

21:23 - Diváci se rozehřáli opravdu důkladně. Porotu přivítala opravdu se vší parádou.

20:21 - Na scéně je už i porota. Lucie Bílá ve svých mini šatech s proklatě hlubokým výstřihem budí patřičnou pozornost. Neobvyklý je ovšem její účes. Ofina střižená do čela je na ní nová, bohužel její střih příliš připomíná helmu.

Fotogalerie
30 fotografií

20:19 - Moderátorům to sekne. Přestože těsně před zahájením show nervózně přecházeli po jevišti, nyní na sobě nedávají nic znát. Teda krom toho, že poněkud v rozpacích žmoulají pomocné kartičky se scénářem.

20:18 - Vážení čtenáři, živý přenos právě začíná. Publikum je nadšené. Velkou část hlediště zabral fanklub Brejkdenz Bradrz.

20:09 - Velká premiéra je tu. Na stupínku v publiku stojí oba moderátoři oblečeni do černých obleků a bílých košilí. Dnešní večer bude na Primě zřejmě velkolepý.

19:54 - Moderátor Knor vyhrožuje neukázněným divákům ochrankou. „Věřte mi mají větší ruce než hlavu, takže jsou hodně rychle u vás a všechno velmi rychle srovnají. Moc dobře vím, o čem mluvím, měl jsem tu čest odpoledne," říká Knor.

19:48 - Roztleskávač Knor má už tak vymluvený hlas, že téměř chraptí. Už aby to začalo, nebo snad budou muset zasahovat zdravotníci.

19:42 - Na jeviště vstoupil předskokan - moderátor a bavič Miloš Knor. Jeho úkolem je nažhavit publikum a naladit ho před začátkem přímého přenosu, aby pak už reagovali pěkně rozehřátí...

19:31 - Produkce zkouší diváky, jak umí skandovat a tleskat. Fanoušci si přinesli desítky transparentů, aby jimi podpořili své idoly.

19:29 - Přestože se semifinále odehrává v Brně v areálu Výstaviště, organizace celého večera je v rukou Slováků. "Vypadá to tu velkolepě. Diváci se postupně usazují na svá místa. Někteří se hádají o sedadla," hlásí z Brna reportérka Blesk.cz, která nás bude informovat o všem, co v televizi nebude k vidění. Máte se proto na co těšit.

Co dneska uvidíme? Nedělní živák bude prvním ze šesti semifinálových kol. V každém se utká osm semifinalistů, z nichž diváci svým hlasování vyberou dva, kteří postoupí do finále.