Udatný borec, který už patnáct let drží světový rekord - za hodinu dokáže udělat 3500 kliků, naplno žije sportem, tréninkem, nekouří ani nepije. "Díky tomu mám tělo jako dvacetiletý kluk. Neumím stárnout," říká pyšně Alojz.

Zatím našel jen syna

Ale o co úspěšnější je ve svém siláckém oboru, o to méně se mu daří v soukromí. Před třinácti lety ho opustila manželka, prý i s dětmi odešla do Švýcarska. S dcerou (20) se dodnes nestýká, se synem (25) k sobě naštěstí cestu hledají a občas si aspoň zavolají.

"Beru to jako svou životní prohru, ale věřím, že si ke mně dcera najde cestu," doufá silák, který v soutěži Česko Slovensko má talent předvedl neuvěřitelné věci. Zuby dokázal rozjet osobní auto a posléze si nechal přejet ruku. Porotě se vystoupení líbilo, ale přesto ho ocenili třemi křížky. Ale ještě než opustil jeviště, Jan Kraus mu nabídl, že může jít do dalšího kola, ale jen v komické dvojici se svým kamarádem, který auto řídil.

Krutý otčím, dětský domov

Ani Alojzova poslední láska neskončila šťastně. "Dva roky jsem čekal, až bude mojí milé Miladě 18 let a pustí ji z děcáku, kde vyrůstala. Říkal jsem si, že za to, co musela v dětství prožít se svými tyranskými rodiči a za ten dětský domov, kde skončila, jí vytvořím hezký život a všechno jí vynahradím," prozrazuje Alojz a dodává: "Soucítil jsem s ní, protože jsem měl podobný osud, krutého otčíma a pak zbytek dětství v dětském domově."

Ale pohádka, kterou si urostlý silák vysnil, se bohužel nekonala. Když Miladu pustili z dětského domova, žili spolu pár měsíců a pak se mladá žena z ničeho nic sbalila a zmizela.

"Vím o ní jen to, že je někde v Chomutově. Je mi bez ní stále těžko... Chtěl bych jí vzkázat, že ji mám pořád rád, že mi chybí a že bych byl moc rád, kdyby se ke mně vrátila," dodává Morovič.

Fotogalerie
6 fotografií