Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Osudy dětských hvězd II. část - Odtajněné osudy

/
  • Blesk pro vás zjistil, čím se dnes živí dětské hvězdy z českých filmů
    7. června 2012 ● 00:01

    Filmy nebo seriály, ve kterých hrály, se dodnes těší obrovské popularitě, ale o bývalých dětských hvězdách se to říci nedá. Jejich sláva zašla stejně tak rychle, jako přišla. Vzpomínáte si na ně? Blesk odtajnil jejich osudy.

  • 1.

    Regina Řandová - Jolanka z Boty jménem Melichar

    O narozeninách dostávám Hromnice


    Bezpochyby největším úspěchem Reginy Řandové (44) byl film Bota jménem Melichar, který režíroval Zdeněk Troška. A i když se teď věnuje hlavně dabingu a svůj hlas propůjčila i české Angelině Jolie, roli Jolanky jí připomínají dodnes. „Pokaždé, když mám narozeniny nebo mi chce někdo udělat radost, přinese mi stříbrné boty Hromnice,“ směje se Regina.

     

    Kromě dabingu ji neblaze "proslavily" i tahanice s exmanželem Čestmírem Řandou. Dohadovali se o výživné na svého společného syna Čestmíra. Herec si dokonce za zanedbání povinné výživy a neplacení alimentů poseděl v ruzyňské věznici.

     

    Regina je nyní podruhé vdaná a před časem ji diváci mohli vidět v seriálu Ordinace v růžové zahradě. Její exmanžel Řanda si už také založil novou rodinu se zpěvačkou Terezou Sloukovou. Před pár týdny se jim narodil syn Kristian.

    Osudy dětských hvězd II. část
    Autor: Archiv Blesku

  • 2.

    David Rauch - Radim Dochleba z Boty jménem Melichar

    Živí se jako producent


    V rodinné komedii Zdeňka Trošky Bota jménem Melichar se kromě hlavní hrdinky Reginy Řandové alias Jolanky objevil i nezapomenutelný David Rauch coby Radim Dochleba. „Tam, kde mají boty jména, je možné všechno,“ říká v komedii deváťák.

     

    U filmu se Rauch pohybuje celý život. Jako herec se objevil ve snímku Sklapni a zastřel mě v roli dělníka na lešení. Zahrál si i v Perfect Days – I ženy mají své dny pod taktovkou režisérky Alice Nellis. Kromě toho pracoval i jako výkonný producent u Bobulí nebo Vratných lahví. Podílel se i na výrobě nezapomenutelného filmu Kolja a role asistenta režie se ujal třeba ve snímku Tmavomodrý svět.

    Osudy dětských hvězd II. část
    Autor: Archiv Blesku

  • 3.

    Lukáš Bech - Létající Čestmír

    Hereckou dráhu mu zakázal doktor


    V pěti letech ho obsadila Věra Chytilová do filmu Panelstory aneb Jak se rodí sídliště a rozjela jeho hvězdnou dětskou kariéru. Hrál ve filmech Rumburak, Lucie, postrach ulice a dalších. Největší slávu mu ale přinesl seriál Létající Čestmír v roce 1983.

     

    Dohromady má Lukáš Bech (40) na kontě 19 rolí ve filmech a seriálech, ale nikdo mu neřekne jinak než "létající Čestmír". Stále mu totiž zůstal jeho charakteristický chraplák. A na ten také doplatil, kvůli jeho hlasu mu nebylo doporučeno studium herectví, hrozilo by totiž, že by o něj mohl přijít.

     

    Úplně ale neposlechl, občas si zahrál v reklamách. Co mu ale zajišťuje pravidelný měsíční příjem, je film. Pracuje jako manažer lokací, což v praxi znamená, že vyhledává vhodná místa, která jsou ve scénáři. Práce má asi tolik, že je zatím svobodný a bezdětný.

     

    Osudy dětských hvězd II. část
    Autor: Archiv Blesku

     

  • 4.

    Lukáš Pelánek Matýsek ze S tebou mě baví svět

    Jsem pošťák a baví mě to


    Jméno Lukáš Pelánek (30) zřejmě nikomu nic neřekne. Ale když se vysloví nezapomenutelná věta: „Matýsek se pos*al“, každý hned ví, o koho jde. Nejslavnější mimino z komedie století S tebou mě baví svět dalo herectví po své životní roli Matýska sbohem.

     

    „Po té komedii jsem už nikdy nehrál v žádném jiném filmu,“ prozradil Blesku Lukáš. Z natáčení si samozřejmě nic nepamatuje. „Mamka mi říkala, že si všimla v novinách vyhlášeného konkurzu, ve kterém hledali filmová mimina. Asi si myslela, že bych se mohl stát filmovou hvězdou, a vzala mě na konkurz. A oni mě vybrali,“ vysvětlil Lukáš a dodal: „Kamarádi vědí, že jsem Matýsek, a dobírají si mě. Když vysloví pověstnou větu: Matýsek se pos*al, tak jim vždy řeknu, že tam byly i lepší hlášky.“ Dnes je z malé hvězdy pošťák a tvrdí, že je spokojený. 

     

    Osudy dětských hvězd II. část
    Autor: Archiv Blesku

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy