Veronika Týblová Polívková - Maruška z Arabely

Týblová
Autor: Archiv Blesku

Z školačky učitelkou

Zrzavá holka Maruška z Arabely na natáčení vzpomíná jako na prázdniny, které trvaly celý rok. Po dotočení Arabely se Veronika Týblová Polívková (41) ještě objevila v televizním kabaretu a v seriálu Kousek nebe. Její poslední rolí byla ta v televizním příběhu Petra a Pavla, který natočila ve čtrnácti letech.

Definitivní tečkou za její hereckou kariérou byla nabídka k natočení příběhu s prorežimním politickým podtextem. Její tatínek, novinář perzekvovaný za svoje politické názory, tenkrát však řekl rozhodné ne. Když se po letech natáčelo pokračování Arabely, Mařenku ztvárnila herečka Hana Ševčíková – Veroniku nikdo ani neoslovil.

Místo konzervatoře vystudovala gymnázium a pedagogickou fakultu a rozhodla se pro dráhu učitelky. V práci s dětmi se však našla a neměnila by vůbec za nic. Radost jí dělají její děti – třináctiletý Petr a šestiletá Viktorka. Zaměstnávají ji natolik, že už ani neřeší, že je momentálně bez partnera a má za sebou již dvě nevydařená manželství.

Michaela Kudláčková - Barča z My všichni školou povinní

Kudláčková
Autor: Archiv Blesku

Být herečkou mě minulo, díkybohu!

Ať se jí to líbí, nebo ne, asi už navždy zůstane drzou Barčou ze seriálu My všichni školou povinní. Michaela Kudláčková (43). Od hvězd se moc nevzdálila, jen ji už nezajímají ty herecké. „Zjistila jsem, že posláním mého života je astrologie, magie,“ prozradila Blesku Kudláčková.

Do televize Míšu jako šestileté dítě přivedli rodiče, kteří si s extrémně empatickou dcerou s nekonečnou fantazií nevěděli rady a chtěli ji přimět k něčemu smysluplnému. A povedlo se, rozverné dítko zaujalo hned na prvním castingu a Kudláčková se začala objevovat v dětských pořadech a filmech.

Pak přišel seriál My všichni školou povinní, který ji proslavil. A tím to také skončilo, dva neúspěšné pokusy dostat se na konzervatoř Míše navždy zabily naděje stát se herečkou. Místo konzervatoře zvolila sociálněsprávní školu, ale ani v tom se nenašla a vystřídala hned několik povolání, než ji nadchla astrologie a karty.

Žaneta Fuchsová - Lucie, postrach ulice

Fuchsová
Autor: Archiv Blesku

Stojí za kamerou

Žaneta Fuchsová (40) byla jednou z nejzářivějších dětských hvězd českých filmů. Na obrazovku se dostala už jako pětiletá holčička, kdy zazářila v pohádce Kočičí princ. To odstartovalo její úspěšnou dětskou kariéru.

Poté následovala Lucie, postrach ulice nebo Vlak dětství a naděje. Dohromady jich natočila neuvěřitelných 33. Na pražskou konzervatoř ji nevzali paradoxně kvůli nedostatku talentu, a tak se přihlásila na ekonomickou školu.

I když vystřídala spoustu zaměstnání, cestičku zpátky k filmu si i tak našla. Ovšem už jako asistentka režie. Naposledy se ale přece jen objevila na obrazovkách, a to v seriálu Rodinná pouta v roce 2004. Před šesti lety si vzala svoji první lásku, s níž vychovává dvě děti ze svého předchozího manželství.

Zdeněk Deyl - Táto, sežeň štěně!

Deyl
Autor: Archiv Blesku

Je z něj znávaný architekt

I když měl Zdeněk Deyl (58) k herectví dobře našlápnuto, kamery ho nakonec nezlákaly. A to si ho filmaři vybrali pro první role už v mateřské škole.

Představitel Františka z filmu Táto, sežeň štěně! a hlavní hrdina Pohádky o staré tramvaji a filmu Anička jde do školy tíhl spíše k výtvarnému umění. „Lákalo mě malování a modelování. Největším zážitkem pro mě při natáčení bylo, když jsem na Barrandově potkal slavného fi lmového architekta Vladimíra Labského,“ prozradil Deyl. „ Všude mě provedl, byl jsem okouzlený,“ dodal Zdeněk. Objevil se ještě v Lásce z pasáže a ve snímku Můj brácha má prima bráchu, ale měl o své budoucnosti jasno. Vystudoval střední umělecko průmyslovou školu a pak architekturu. Dělal projekt například pro skleník Fata Morgana v pražské Troji.