Zpěvák Karel Gott si tento týden přivodil poněkud úsměvné zranění. Poranil si kloub při souloži s manželkou Ivanou (32). „Nerozumně jsem provozoval velmi rozumný sport. Prostě se mi to stalo při sexu,“ řekl Gott. Bolest navíc byla tak nesnesitelná, že Slavík musel vyhledat pomoc na klinice na Malvazinkách.

Fotogalerie
3 fotografie

Ve zpěvákově případě ale rozhodně nejde o první poranění, které si při sexu způsobil. Možná ještě kurióznější a bolestivější zranění Gott utrpěl před lety v Německu. „Karel tehdy souložil s jednou německou nádražačkou. A ta na něm tak divoce rajtovala, že mu takzvaně zlomila penis. Karla to tehdy tak strašně bolelo, že s tím musel poněkud potupně k lékaři,“ vzpomíná na Gotta ve své knize Víno z kyselých hroznů Ladislav Štaidl.

Mistr zazpíval hity od Karla Svobody
Autor: Michal Šula
Karel Gott: Zranil jsem se při sexu

Takzvaná fraktura penisu není podle lékařů nijak výjimečné zranění. Protože v penisu není kost, rozumí se pod tímto termínem skutečnost, kdy jsou v údu natržena topořivá tělíska. „Většinou jde o následek extrémního namáhání plně ztopořeného penisu při souloži. Tehdy krví přeplněná topořivá tělesa nevydrží nadměrný tlak a prasknou. Fraktura je však nepřesným pojmem, nejedná se totiž o kost, přesto se i mezi lékaři používá. Zranění provází velká palčivá bolest,“ vysvětluje lékař Jan Hanzlík.

Choulostivé zranění ovšem neproslavil pouze Karel Gott. Velkou roli hrálo i v jednom z dílů amerického seriálu Chirurgové, nazvaném Schody do nebe.