Lepší ochrany rohů a koutů dosáhneme s použitím speciální ochranné pásky NO-COAT®. Výsledkem nevinných dětských her nebo neopatrné manipulace s nábytkem už nebudou otlučené rohy. Ve srovnání s běžným hliníkovým profilem vyniká páska extrémní pevností a odolností vůči nárazu a jiným mechanickým poškozením. Nespornou výhodou je také minimální spotřeba tmelu potřebného k aplikaci a výrazně rychlejší montáž. 

Flexibilní jádro

Vysoce pevné zkosené kopolymerové jádro zajišťuje trvanlivost, pružnost i pevnost a nedá šanci vzniku prasklin. Flexibilita jádra umožňuje s páskou NO-COAT® na rozdíl od běžných profilů vyztužit rohy nebo kouty nejrůznějších úhlů. Zároveň zajišťuje dokonalé napojení na okolní povrch. Odpadá tak zdlouhavý proces napojování a zkracují se dokončovací práce. Je garantována velká úspora jak finanční, tak i časová. 

5 jednoduchých kroků při aplikaci pásky NO-COAT® 

1. Dokončení rohu pomocí ochranné pásky je poměrně snadné. Nejprve zkrátíme pásku na danou délku a díky flexibilnímu jádru vytvarujeme do požadovaného úhlu. 

První krok
Autor: Rigips

2 .Pásku aplikujeme do tenké vrstvy tmelu. Pro tyto účely se hodí například sádrový tmel RIFINO TOP či pastový tmel ProMix Mega.

Druhý krok
Autor: Rigips

3. Na rovný podklad sádrokartonové konstrukce naneseme tenkou vrstvu tmelu, kterou pečlivě rozetřeme. Tmel lze také nanést přímo na vytvarovanou pásku pomocí speciálního zásobníku.

Třetí krok
Autor: Rigips

4. Pásku usadíme, pečlivě domáčkneme a odstraníme přebytečný tmel buď pomocí špachtle či speciálních válečků. V rozích nebo koutech jiného, než pravého úhlu aplikujeme pásku shodným způsobem.

5. Po zaschnutí základního tmelení provedeme finální přetmelení. 

Páska Rigips
Autor: Rigips