Původní stav domu byl dobrý, ale odpovídal době výstavby. Majitelé si přáli interiér zmodernizovat a prosvětlit. Hodně jim záleželo na nové kuchyni, propojení s terasou z jídelny, oživení prostoru a celkovém barevném sladění prostoru.

Při rekonstrukci se změnila celá tvář přízemí. Hlavní obytná zóna zahrnuje kuchyň, jídelnu a obývací pokoj, které jsou volně propojené. “Odstraňovalo se nesmyslné tmavé dřevěné obložení stropů a probourala se francouzská okna v oblasti jídelny. Tím se dostalo světlo do celého obývacího prostoru,“ přibližuje některé ze změn designérka Magdalena Ranková Lukasová z ateliéru MGD.

Před rekonstrukcí se na terasu procházelo nevyužívanou zimní zahradou. “Vstup jsme nechali zazdít. Terasa je nově přístupná francouzským oknem z jídelny. Místo zimní zahrady vznikl zahradní domek na dětské venkovní hračky, sklad zahradního nábytku a nezbytných pomůcek pro údržbu zahrady,” upřesňuje rozsah úprav designérka.

Starší rodinný dům se změnil k nepoznání. Interiér je po rekonstrukci světlý, větší a působí příjemně jednotně.

Přistavovala se také příčka na schodišti s dveřmi do sklepa. “Původně to bylo otevřené. Upraveno muselo být i samotné schodiště, protože jednotlivé příčky byly otevřené a nebylo to bezpečné pro děti,” vysvětluje Magdalena Ranková Lukasová. V patře, kde je situována soukromá zóna, se změnila koupelna a dětský pokoj. Kromě nich se zde nachází také ložnice rodičů a pokoj pro hosty.

V celém interiéru hrají prim světlé materiály – především dřevo, bílá barva a podlaha v medovém odstínu. Vše působí příjemně měkce, čistě a jednotně. "Strašně mě to bavilo, byla to vážně radost, protože investoři byli velmi otevření a vstřícní. Nebáli se investovat a přistoupili i na mé návrhy netradičního nábytku na míru,” dodává designérka.

Fotogalerie
37 fotografií