Hlavním úkolem pro designéra Liu Kaiho bylo přívést do řadovky více denního světla. Původní schodiště, které se nacházelo na severní straně domu, nahradilo nové centrálně umístěné. Vyrobené je z děrovaného plechu a dokonale filtruje světlo, které dopadá do interiéru střešním oknem i z oken v horních patrech. Ve spojení s výrazným prosklením na obou fasádách zajišťuje, že jsou všechny prostory v domě  perfektně osvětlené.

V otevřeném prostoru v přízemí se nachází kuchyň, jídelna a obytné prostory, které se otevírají do dvora. Prostor má modulární stěnu, kterou designéři nazývají "životní deska." Umožňuje přeskupit regály a příslušenství pomocí matice z děrovaných otvorů. Podobná modulární konstrukce byla navržena také pro hlavní ložnici v nejvyšším patře, která má vlastní koupelnu a šatní skříň.

Flexibilita hraje prim v celém interiéru. Počínaje modulovou pohovkou v obývacím pokoji až po štíhlé zábradlí, které vede po horní části stěn. Zavěsit na něj lze cokoli: zrcadla, stojany na ručníky, regály, kuchyňské nádobí i věšáky na prádlo.

Stará řadovka se proměnila v domov plný nápadů a světla

Barevná paleta je převážně bílá doplněná přírodním dřevem a světle šedými povrchy. Dodává domovu atmosféru klidu a dokonale doplňuje modularitu tím, že vytvoří figurální prázdné plátno pro majitele.

Zařízení domu je silně minimalistické. Osvětlení je důmyslně skryté, dveře jsou bez rámů a prostor zbytečně nezahlcuje nábytek. Přesto zde najdete doteky hravého designu. Dveře mají zaoblené vrcholy a nechybí ani tvarové motivy. Asi nejzajímavější je perforace na střeše zahradního domku. Čeká na výsadbu stromu, který poroste společně s dítětem rodiny.

Fotogalerie
37 fotografií