Skromný komplex se skládá ze dvou oddělených částí. Jde o dvoupodlažní budovu s verandou s výhledem na nábřeží a třípodlažní budovu s výhledem na stromy lemující ulici. V zadní části jsou “spojeny” úzkým světelným prostorem.

Aby bylo možné maximalizovat výhledy a otevřít obytné prostory, byly interiéry kompletně přestavěny. Přístupové schodiště a veškerá občanská vybavenost jsou situovány po stranách. Prostory, které jsou vznikly mezi tlustými stěnami, ukrývají kuchyně, koupelny a šatny. Okna mají na přední i zadní fasádě, což zajišťuje více denního světla i křížové větrání.

V bytech je použita celá řada keramických obkladů a dlaždic v jejich přirozené povrchové úpravě, dominuje barevná paleta s terakotovými odstíny. Monochromatické, neglazované dlaždice pokrývají podlahy v lehčích a tmavších tlumených tónech, zatímco lesklé glazované dlaždice hravě označují betonové sloupy.

Stylové apartmány zdobí jemný dekor na keramických dlaždicích a obkladech
Autor: Díaz Díaz

Na stěnách jsou geometricky tvarované cihly větších rozměrů, které vnáší jemný dekor do jinak strohých místností. Užší obkladové desky uspořádané vertikálně opticky odlišují prostor koupelny a kuchyně. Zemní paleta hliněných prvků harmonicky doplňuje přirozené odstíny dřevěných dveří, okenních rámů a nábytku.

Stejně jako u interiérů najdete hliněné cihly a dlaždice také v různých uspořádáních na balkonech a terasách. Spolu s balkonovými dveřmi a ocelovými výztuhami podpírajícími baldachýny vypadá celá budova jako dílo nějakého nápadného řemeslníka.

Fotogalerie
29 fotografií