Mladý podnikatel koupil byt s tím, že ho postupně opraví a zařídí. Dlouho ale zůstalo jen u plánů. Když se ve Viktorově životě objevil ženský element, rozhodl se konat. Protože oba mají rádi kombinaci černé a bílé barvy, shodli se, že společné bydlení pojmou v severském stylu.

PROSTOR
Velkorysý světlý byt je částečně zařízený. Rekonstrukcí již prošla koupelna s toaletou, zbytek interiéru na novou podobu teprve čeká. Je potřeba vytvořit jídelní kout, pracovnu pro Viktora a upravit kuchyňskou linku. Výrazné proměny by se měl dočkat i obývací pokoj.

PŘEDTÍM
Polozařízený interiér s jídelním koutem s pracovnou. Jednu ze stěn Viktor proboural, takže je byt průchozí dokola. V obývacím pokoji je pohovka a lustr, který vyrobila Viktorova sestra. Na podlaze jsou parkety a PVC imitující dřevo. Viktor se rozhodl některé prvky zachovat. Jde například o lustr a hodiny.

Video
Video se připravuje ...

Bydlet jako… Jídelna, obývací pokoj a pracovna jako ve Stockholmu Česká televize

NYNÍ
Designérka se rozhodla stávající PVC podlahu vyměnit. Nově je v kuchyni přírodní marmoleum v šedé barvě. Výraznou proměnou prošla kuchyňská linka. Rustikálně laděné skříňky nahradil jednodušší design. Spodní skříňky jsou uzavřené, horní část tvoří otevřené poličky. Přibyly zde také praktické skříňky na ukládání potravin. Vyrobeny jsou ze světlé překližky z břízy, úchyty jsou kožené. Stejný materiál – překližku – designérka použila i v obývacím pokoji na originálně řešenou stěnu za televizí. Knihovnu v obývacím pokoji Soňa odlehčila bočnicemi z drátů. Stěny pracovního koutu nově tvoří paravan ušitý z šedé plsti. Na přání Veroniky je v interiéru mnohem více květin.

Fotogalerie
12 fotografií

Seriál vzniká ve spolupráci České televize s časopisem Nové Proměny Bydlení. Druhý díl můžete vidět 1. prosince od 18:25 na ČT.

Podrobnosti najdete také v časopise Nové Proměny Bydlení nebo na Facebooku pořadu Bydlet jako.