PROSTOR
Pokoj se nachází v domě, který čeká kompletní rekonstrukce. Část interiéru je již připravena na přestavbu. Zdi jsou obnažené až na cihly. Jiné vnitřní prostory jsou zatím zabydlené. Pár si pro dočasný úkryt vybral zachovalou místnost po babičce. Rekonstrukce se jí dotkne nejméně. V budoucnu by se zde chtěli scházet s přáteli, kteří jim budou pomáhat s opravou domu.

PŘEDTÍM
Místnost je zařízena starším nábytkem ze dřeva. Jsou zde dvě křesílka, pohodlná pohovka, psací stůl, šicí stroj, historické stojací hodiny, skříň a stolek s televizí. Na zdi nad pohovkou visí velkoformátový obraz, nad psacím stolem je umístěna nástěnka. Na podlaze jsou parkety.

NYNÍ
Pohovka a stojací hodiny v pokoji zůstaly. Stěny zdobí efektní dekor, který připomíná benátský štuk. Z velkoformátového obrazu byl ponechán rám, který dočasně slouží jako nástěnka. V budoucnu z něho majitelé udělají zrcadlo. Lustr je vyrobený z lahví od piva, sedáky z pytlů. Jako stolek slouží stará armádní truhla.

Místnost po babičce se změnila ve stylovou společenskou místnost
Autor: Česká televize / Radek Miča

Seriál vzniká ve spolupráci České televize s časopisem Nové Proměny Bydlení. Druhý díl můžete vidět 24. listopadu od 18:25 na ČT.

Podrobnosti najdete také v časopise Nové Proměny Bydlení nebo na Facebooku pořadu Bydlet jako.

Fotogalerie
15 fotografií