Tým architektů měl za úkol pracovat se společným prostorem tak, aby vyhovoval mladým profesionálům, rodinám i párům. Podařilo se jim to pomocí hravých geometrických motivů, které připomínají krystaly, a zelených zákoutí, které vybízejí k posezení a povídání. Do návrhu zapojili i průchod na ulici a část fasády, která jako by vtahovala příchozí dovnitř. Zatímco zvenčí je dům lehce odměřený, uvnitř se ukrývají prostorné byty plné světla. Dvůr je dostatečně velký, takže si obyvatelé mohou užívat sluneční paprsky nejen v horních částech domu, ale také v přízemí.

Podlahy mezi přízemím a prvním patrem jsou ze skla a propouštějí dostatek světla dolů. Společně se zelení pak vytváří útulnou urbální oázu. Fasádu pokrývají trojúhelníkové desky v metalické barvě, na kterých se odráží obloha.

Společně a v soukromí. Rezidenční dům v Montrealu je ideální bydlení pro rodiny.
Autor: La Geode

Důležitou roli hraje také ekologie. Budova je vůbec prvním rezidenčním domem v Kanadě, kterému se podařilo získat certifikát LEED v4. Při stavbě byly použity výhradně udržitelné materiály s designem, který pomáhá šetřit energii potřebnou na osvětlení. Rostliny jsou důležitou součástí návrhu. Společně s fasádou vytváří dojem zeleného srdce s minerální strukturou, které vybízí ke společnému soužití.

Fotogalerie
15 fotografií