Jak si vybrat ideální sedací soupravu na míru vašeho domova? V prodejnách ASKO - NÁBYTEK se věnují plánovaní sedacích souprav na míru již 25 let, a proto pro vás připravili pár užitečných tipů.

Velikost a tvar

V prvním řade si změřte důsledně místo vyhrazené pro sedací soupravu. Umístění, tvar a typ soupravy by měl v ideálním případě dispozičně a esteticky ladit s vybavením místnosti. Zvažte umístění v prostoru, souprava musí mít v tomto případě určitě potažení zad, nebo se nabízí možnost umístění u stěny. Je důležité, aby bylo v okolí sedací soupravy dostatek volného prostoru. Pro menší byt nebo prostor je proto výhodnější komfortní pohovka, kterou můžete doplnit křeslem. Klasickou sedací soupravu si můžete naplánovat v jedné linii, do tvaru U či L, přesně do požadovaného rozměru. Můžete jí navíc skombinovat i s trojsedákem, dvousedákem, relaxačním lehátkem nebo křeslem. Praktický je i taburet, který poslouží jako další místo pro sezení.

Autor: ASKO NÁBYTEK spol. s r.o.

Materiál a barva

Ujasněte si představu o barvě, materiálu a případných dalších funkcích, které má vaše nová sedací souprava mít. Materiál, který je k dispozici, je látka, přírodní kůže, ekokůže, nebo jejich kombinace. Volte potahový materiál s ohledem na váš životní styl. Pro rodinu s malým dítětem nebo domácím mazlíčkem doporučujeme soupravu s lehce omývatelným povrchem. V nabídce máme speciální potahovou látku s úpravou Aquaclean, která chrání soupravu před tekutinou, zabraňuje vsáknutí. Při znečistění soupravu jednoduše vyčistíte pomocí hadříku a vody.

A co barva? U velké sedací soupravy je vhodnější méně výrazná barva (hnědá, písková, šedá, krémová). Výraznější potah můžete zvolit pro pohovku, křeslo nebo taburet. Vybírat si můžete ze široké nabídky potahů  v různých barvách. Pokud chcete, aby vám sedací souprava ladila s interiérem, přineste kousek závěsu nebo alespoň vyfoťte barevnost tkanin, stěn, podlah a aktuálního nábytku v okolí a všechny své představy a přání, sdělte zkušeným prodejcům. Látku, kterou je sedací souprava potažená si můžete objednat navíc jako metráž pro doladění interiéru ve formě polštářků, závěsů či přehozů.

Autor: ASKO NÁBYTEK spol. s r.o.

Komfort

Sedací plocha má různé stupně tuhosti, proto doporučujeme si sezení na vlastní kůži vyzkoušet. Zaměřte se i na hloubku sedu, je důležité, aby bylo sezení pro vás komfortní a příjemné. Dlouhou životnost sedačky zaručí pevná kostra, ale i kvalitní čalounění.

Něco navíc

Oblíbené funkce jsou úložný prostor a rozklad na lůžko. Úložné prostory se mohou nacházet v různých částech sedací soupravy, ale i v taburetu, nebo křesle. Rozklad na lůžko může mít různá provedení a velikosti. Nabízí se také skvělé relaxační funkce v opěrných částech, včetně mechanického nebo elektrického polohování sedu či opěrek.

Přijďte se podívat do jedné z prodejen ASKO NÁBYTEK a naplánujte si sedací soupravu přesně na míru vašeho domova. Zkušení odborníci vám rádi poradí a společně vyberete tu pravou. Pokud upřednostňujete nákup z pohodlí domova, navštivte www.asko.cz, kde si můžete vybírat ze širokého množství sedacích souprav a pohovek v různých provedeních, velikostech, barvách a materiálech.