Z toho pozemku byla Marcela Krplová nadšená – krásné, klidné místo a nádherný výhled.

„Tohle místo jsem znala už z dřívějška, když jsem tady žila a jezdila závodně na horském kole a na zdejších vrcholcích měla denní tréninky,“ vysvětluje majitelka domu. Dokonale situovaná parcela byla k dispozici i s rozestavěným domem.

Přestože měla paní Marcela vícero zajímavých možností a nabídek na bydlení, rozhodli se s manželem právě pro tuto. Rozestavěný dům za peníze z hypotéky dokončili a těšili se na nové bydlení.

Časem ale přišlo rozčarování, když nový dům začal vlhnout a praskat. Ukázalo se, že je stavba špatně založená a že již původní majitelé měli problémy se základovou deskou, kterou bylo nutné opakovaně injektovat.

Co dělat? Celou stavbu zbourat a začít znovu? Pozemek i s domem prodat a odstěhovat se jinam? Nakonec po dvou letech řešení a hledání nového bydlení dospěli manželé k přesvědčení, že stejně krásný pozemek již neobjeví a že na tomto místě raději zůstanou.

Bylo nutné dům zbourat a postavit nový.

Bývalá ředitelka České Miss Marcela Krplová bydlí v moderním domě s výhledem do krajiny.
Autor: archiv Blesk Bydlení

O zbrusu nové stavbě měla Marcela Krplová jasnou představu již předem. Vzhledem k tomu, že hodně a často cestuje a zároveň ji baví sledovat architekturu a design, měla „nastudované“ poslední trendy v této oblasti za zahraničí.

„Speciálně nad rakouským Innsbruckem je designová čtvrť, kde je spousta nádherných domů, a tam jsem se chodila koukat, jak jsou domy postavené, a čerpat inspiraci,“ usmívá se paní Marcela. Samotný návrh domu svěřili manželé opavskému architektovi Davidovi Wittasskovi. Tomu vysvětlili, jaké materiály mají rádi a že by si představovali jednoduchou, čistou stavbu, která by pokud možno co nejnenápadněji zapadla do okolní přírody.

Architekt požadavkům naprosto a beze zbytku vyhověl. „Ukázal nám skicu, která byla dokonalá. Nízký, neokázalý dům, materiálově skvělý, přesně to, co jsem si přála – dřevo, přírodní kámen a sklo.

Bývalá ředitelka České Miss Marcela Krplová bydlí v moderním domě s výhledem do krajiny.
Autor: archiv Blesk Bydlení

Nádhera,“ vzpomíná na první kontakty Marcela Krplová. Architekt Wittassek navrhl posunout nový dům do vyšší části pozemku namísto středu, kde stavba původně stála, což přispělo i k lepšímu výhledu. Dlouhá, nízká stavba je i tak velice nenápadná a nikdo by nehádal, že svou plochou zabírá celých čtyři sta metrů čtverečních.

Vzhledem k tomu, že je podstatná část domu navržena z kamene, strávili zde rok práce rožnovští kameníci, kteří na místě opracovávali kamenné bloky a kteří pak z těchto na míru vytvořených tvarů skládali velké plochy zdí. Přírodní materiály ostatně prolnuly celým interiérem – atypickou kamennou dlažbu o rozměru metr krát dva střídají dřevěné podlahy z běleného dubu.

Bývalá ředitelka České Miss Marcela Krplová bydlí v moderním domě s výhledem do krajiny.
Autor: archiv Blesk Bydlení

Velké skleněné plochy oken v tenkých rámech obyvatelům umožňují nerušený výhled do údolí. Těmi se z jídelny a obývacího pokoje také vychází na pohodlnou terasu, která je nenápadně včleněna do fasády domu, a v kontaktu s přírodou mohu být obyvatelé i ve dvou atriích v severní části domu, kde jsou také dva dětské pokoje se společnou koupelnou a toaletou a ložnice rodičů, koupelna a menší fitness.

„Můj dům je přesně takový, jaký jsem si vysnila,“ usmívá se paní Marcela. „Mám ráda skandinávský styl, jednoduchý, bez zbytečností a toto mi naše nové bydlení splnilo.“

Fotogalerie
30 fotografií