Fasádu domu směrem do ulice tvoří šedý oplechovaný box, který je protikladem okolních dřevěných obydlí se sedlovou střechou. Ačkoli má geometrický tvar, světlo odrážející se od plechu napomáhá opticky zmenšit jeho objem. Díky moderním proporcím a zvlněnému plechu na fasádě stavba nepůsobí ploše.

Dům pro fotografa umě kombinuje práci a soukromí domova
Autor: Kouichi Kimura

Střízlivý exteriér ukrývá členitý interiér, ve kterém je rozehrána dramatická hra pln světla a stínů. Za velkorysým vstupem následuje střídmě osvětlená chodba, která ústí do haly zalité slunečními paprsky. Ty do prostoru proudí světlíkem umístěným na stropě. Hala zároveň slouží jako výstavní hala pro práci fotografa. Další přímá chodba pokračuje do malé místnosti rámované dřevěnými obklady, která slouží jako lounge místnost pro návštěvy.

V centru budovy ve tvaru L, je obrovská místnost s vysokým stropem, která slouží zároveň jako ateliér a společenská místnost. Na jediném prostoru se tak prolíná fotografické vybavení, vintage nábytek, hudební nástroje a obrazy s hudební tématikou.

Denní světlo do místnosti proudí skrz velkorysé okno a odráží se na šedé podlaze a sněhobílých plochách zdí. Dohromady vytváří místo, které je perfektním útočištěm před ruchy civilizace a zároveň plně funkčním pro potřeby práce fotografa.

Dům pro fotografa umě kombinuje práci a soukromí domova
Autor: Kouichi Kimura

Do privátního prostoru v patře je možné vystoupat po sérii kovových žebříků. Situováno je zde patio zalité sluncem a místnosti se dřevěnou podlahou, která vytváří příjemně hřejivou atmosféru.

V přízemí, hned vedle studia, je menší místnost, která slouží jako kuchyň a jídelna. Zároveň je také spojujícím článkem mezi studiem a soukromou zónou obydlí, kde se nachází koupelna a ložnice. Střídmé pojetí prostoru je typické pro všechny místnosti. Design je minimální, jedinými barvami jsou bílá na zdech, šedá na podlahách a dřevěné obklady, které společně vytváří třírozměrný prostor.

Fotogalerie
28 fotografií