První díl nového seriálu se zabývá problematikou pánského bydlení. Konkrétně jde o proměnu staré nevyhovující kuchyně v rustiálním stylu, na místo stvořené pro mladého ajťáka Jakuba.

S úpravou stísněného prostoru, kam se původně nevešel ani jídelní stůl, pomohla mladému muži z Ostravy designérka Marta Kočarová.

DŘÍVE: Původní sestava spadala stylem do devadesátých let a nevhodnou dispozicí vůbec nikam. V kuchyni bylo tu málo místa na ukládání i na práci.

Podívejte se, jak vypadala kuchyň před zásahem designérky!

Video
Video se připravuje ...

Stav kuchyně před proměnou Česká televize / Bydlet jako

NYNÍ: Kuchyňská sestava se skříňkami vytaženými až ke stropu nabízí hodně úložného prostoru, otevřená police a dřevěná pracovní deska ji příjemně odlehčují. Všechny spotřebiče jsou vestavěné. Koutek pro rychlé občerstvení tvoří dvě barové židličky a originální stolek z recyklovaných materiálů. Díky masivní kovové noze je pěkně stabilní. Jako dekorace tu slouží zarámované obaly od brambůrků.

Nový pořad Bydlet jako ukáže, jak upravit domov na míru
Autor: Česká televize / Martin Popelář

Nový seriál má celkem 16 dílů. Vypráví nejen příběhy lidí a objektů, ale představuje a vysvětluje také výtvarné, designové a architektonické styly. Zavede diváky do míst, kam by se za běžných okolností dostali jen stěží.  Nahlédnou například do vil klasika moderní architektury Adolfa Loose nebo do fascinujících industriálních prostor. 

Fotogalerie
21 fotografií

Pořadem provází moderátorská dvojice herců Romana Zacha a Jany Strykové.

Seriál vznikl ve spolupráci České televize s časopisem Nové Proměny Bydlení. První díl můžete vidět 1. září od 18:25 na ČT.

Podrobnosti najdete také v časopise Nové Proměny Bydlení, který vyjde 14. září, nebo na Facebooku pořadu Bydlet jako.

Aktuální vydání časopisu Nové Proměny Bydlení
Autor: Nové Proměny Bydlení