Investoři bydleli deset  let v New Yorku a rozhodli se vrátit zpět do Toronta. Protože si svůj dočasný domov v New Yorku zamilovali, rozhodli se “přesunout” i s ním. Na kanadské architektonické studio se obrátili s přáním vytvořit v 50 let starém domě kopii moderního apartmánu.

Proměna zahrnovala kompletní rekonstrukci interiéru, včetně výrazného otevření prostoru, který se původně skládal z maličkých místností. Po přestavbě se zde nachází funkční rodinné bydlení s velkým množstvím decentního úložného prostoru.

“Znamenalo to redefinovat půdorys tak, aby nové uspořádání bylo v souladu se základní podobou domu. Výzvou bylo nejen prostory otevřít, ale také opticky sjednotit a přirozeně propojit pomocí komunikací” vysvětlují architekti. Pomohl jim v tom lineární prvek tvořící “podpůrnou páteř,” jež rámuje technické zázemí včetně dřezu v kuchyni.

Vzdušný interiér je rozprostřen okolo obdélníkové linie vyznačené širokou dubovou podlahou. Najdete ji nejen na podlaze ve středu domu, ale šplhá po zdech, stropech a rámuje i kuchyňský ostrůvek.

Hned za vstupem do domu je chodba s úložnými prostory, která ústí do kuchyně. Prostor na vaření s ostrůvkem, kterému dominuje luxusní deska z přírodního bílého mramoru, obklopují skříňky v bílé barvě,

Hned za kuchyní je vnořená společenská zóna s velkorysou skleněnou stěnou. Snížení této části umožnilo vnést do prostoru útulnost a přitom ho otevřít směrem do jídelny a kuchyně. 

Fotogalerie
11 fotografií

V patře se nachází tři pokoje a ložnice majitelů s šatnou a prostornou ensuite koupelnou. Koupelny jsou plné přirozeného světla a zdobí kamenné dlaždice.

Krby slouží jako vizuální body. Týká se to nejen hlavní ložnice s koupelnou, ale také krbu v přízemí. Celý dům rámují velkorysé plochy oken, které nabízejí příjemný výhled na život v ulicích Toronta.

Chcete také renovovat? Začněte třeba kuchyní, ve videu najdete inspiraci

Video
Video se připravuje ...

Do proměny kuchyně nemusíte investovat desetitisíce! Adam Balažovic