Moderní příbytek je ukázkou precizní práce s prostorem. Architekti našli způsob, jak sloučit původně třípokojový byt se studiem bez výrazných zásahů do dispozic.

Parketové podlahy, čisté bílé stěny, světlé přírodní dřevo vnáší do interiéru pocit otevřenosti a lehkosti. Základní barvy jsou zemité. V kombinaci s několika drobnými akcenty žluté a modré působí stylově a velmi útulně, ačkoli je v interiéru jasně patrný důraz na praktické pojetí.

Hned po vstupu do apartmánu se příchozím nabízí pohled na obývací pokoj se zabudovanou pohovkou a velké okno s výhledem na ulici. Protože do interiéru přivádí dostatek přirozeného světla, působí byt přátelsky a lehce. Vestavěnou pohovku obklopují po stranách praktické poličky. Obyvatelé mohou sofa využít jako denní lůžko nebo k uložení hostů přes noc.

Spojením dvou bytů vzniklo příjemné praktické bydlení pro mladou rodinu.
Autor: Dwell

Zabudované úložné prostory se nacházejí v kuchyni a v chodbě u vstupu do bytu. Řešeny jsou velmi diskrétně, takže neruší celkové pojetí interiéru.

Ložnice majitelů zahrnuje koupelnu ve stylu ensuite. Z místnosti je možné vystoupit na balkón. V jedné ze skříní je zabudována pracovní deska. Po otevření dveří tak vznikne příjemný pracovní kout. Naproti hlavní ložnici se nacházejí dva dětské pokoje s vlastními šatnami.

Fotogalerie
8 fotografií

Proměna bydlení nemusí stát desítky tisíc. Podívejte se, jak na to:

Video
Video se připravuje ...

Bytová revoluce: Z nudné ložnice luxusní království za 1700 korun! Adam Balažovič