Vzpomínáte si na školní nástěnky, na které se povinně vyvěšovala budovatelská hesla a fotky z prvomájových průvodů? Podařilo se jim někdy vzbudit nadšení a zápal? Dost o tom pochybuji. Nebyla to ale vina  samotných nástěnek.

Teď letí jiné a mnohem užitečnější nástěnky. Nástěnka, nebo chcete-li světověji, vision board, může být účinným nástrojem pro osobní inspiraci a motivaci. Můžete si na ní pomocí fotografií, výstřižků, kreseb a různých památek doslova „zviditelnit“ vše, čeho chcete dosáhnout. Ať už je to cestování, lepší práce nebo bydlení, nový vztah či mateřství. 

Jen pozor: vaše vizuální připomínky by měly zachycovat spíše to, jak se chcete cítit než konkrétní výsledky. Chcete-li například začít sportovat, zdravě jíst a shodit díky tomu pár kilogramů, zaměřte se spíše na to, jak příjemný pro vás nový životní styl bude. 

Jak si vyrobit nástěnku snů?

Pořiďte si clip board, nástěnku nebo třeba velký karton, nůžky a lepidlo. Pokud chcete být kreativní, připravte si i pastelky nebo barvy a štětec. Buďte výjimeční a udělejte si jasno v tom, co chcete!

Nasbírejte zajímavé časopisy z různých oblastí a vyberte obrázky, které vás budou inspirovat a korespondují s vašimi cíli.

 Z časopisů si můžete vystřihnout nápisy jako: láska, štěstí, radost, rovnováha… zkrátka cokoli, co s vámi rezonuje. Tyto afirmace a nápisy se mohou stát součástí vaší nástěnky vizí.

Je úžasné, pokud máte svou nástěnku vizí na očích, ať už je to doma nebo v práci. Při pohledu na ní prožívejte pocit radosti.