Praktický a snadný způsob rekonstrukce

Stará chaloupka, ale i nová s podkrovím, jehož doba slávy již minula, přímo volá po nové podlaze. Tyto prostory však mají často potíže s nadměrnou vlhkostí a není dobré je zatěžovat mokrými stavebními procesy. Ideálním řešením by tak byla rekonstrukce bez kapky vody. To lze snadno zrealizovat pomocí lehkého keramického kameniva Liapor. Že se vám o takovém způsobu rekonstrukce ani nesnilo? I sny se někdy mohou změnit ve skutečnost. Spolu s podlahovými deskami tvoří Liapor základní materiál, díky kterému svou podlahu vyrovnáte snadno a rychle suchou cestou.

Lehké keramické kamenivo liapor - detail 1-4mm
Autor: Lias Vintířov

Malá hmotnost = velká výhoda

Vaše chaloupka na samotě u lesa jistě ocení suchý způsob rekonstrukce podlahy, který oplývá velkým množství nesporných výhod. Snadná montáž, rychlost, skvělé izolační vlastnosti, žádné technologické přestávky během pokládky, to jsou jen některé z nich. Rekonstrukce podlahy suchou cestou především nezatíží původní konstrukce vašeho starého domu. Keramické kuličky vyrobené vypalováním a expandováním třetihorních jílů jsou navíc 100% přírodním stavebním materiálem bez jakýchkoliv chemických příměsí a škodlivých vlivů na člověka, zvířata i přírodu.

Video z realizace podlahy pomocí Liaporu

6 kroků za vysněnou podlahou 

1.) Nejprve odstraňte starou podlahu včetně starého zásypu a podklad důkladně očistěte.

2.) Položte separační vrstvy (např. netkané geotextilie).

3.) V třetím kroku přichází položení vyrovnávacího podsypu z kameniva Liapor, doporučená je frakce 1-4mm. Je vhodné jej aplikovat při nerovnostech podkladu nad 20 mm, výše násypu není v podstatě omezena.

Detail zpracování podsypu z Liaporu
Autor: Liapor

4.) Hutnění Liaporu probíhá pouze ručně, a to běžně pomocí dřevěných latí a hladítka. Na připravené vrstvě suchého podsypu z Liaporu nelze přímo chodit, ale pohyb je možný po provizorním zakrytí dřevěnými nebo polystyrénovými deskami v místě pohybu a manipulace.

5.) Na zhutnělou vrstvu Liaporu už můžeme pokládat podlahové desky všech dnes na trhu běžných typů (KNAUF, Rigips, OSB, Cetris atd.).

6.) Samotný závěr pak spočívá jen v přetmelení spár.  Na takto připravený podklad lze pokládat jakoukoliv finální nášlapnou vrstvu (laminátovou podlahu, dlažbu, koberec atd.).

Hotová suchá podlaha s vytmelenými spárami čeká na finální nášlapnou vrstvu
Autor: Liapor

Kde můžu zakoupit lehké keramické kamenivo Liapor?

Nejsnazší cestou k nákupu Liaporu je e-shopu obchod.liapor.cz, nebo prodejní síť Liapor. Pokud váháte a nejste si aplikací kameniva Liapor jisti, technický poradce výrobce vám ochotně poskytne veškeré informace.