Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Ruce pryč! Těchto 6 věcí je špinavějších než záchodová mísa

/
  • (Shutterstock.com)
    27. března 2017 ● 06:00

    Nechceme vás strašit, protože bakterie jsou více méně přirozené, ale čeho je moc, toho je příliš. Dennodenně totiž používáte věci, které jsou špinavější, než jste si mysleli. Jak na to, aby vám bakterie neničily zdraví?

  • 1.

    Houbička na nádobí

    Autor: iStock

    Špinavá houbička je prý až v 250 000krát horším stavu než záchodové prkénko. Používáme ji denně a často déle, než je zdrávo. Kromě nemilosrdného vyhození je nejlepším způsobem, jak houbičku vyčistit, mikrovlnná trouba nebo myčka. V mikrovlnce ji zahřejte jednu minutu na nejvyšší výkon a v myčce ji nechte pořádně vyprat. Tímto způsobem zničíte až 99,9 procent bakterií. Vůbec nejlepší je ale po týdnu houbičky měnit, s myčkou vám vydrží dva týdny.

  • 2.

    Dálkové ovládání

    ...
    Autor: Shutterstock.com

    O prvenství největšího počtu bakterií se s houbičkou na nádobí dělí dálkový ovladač. Stejný máte většinou několik let a jen málokoho napadne ho jednou za čas pořádně vydrhnout. Většina ovladačů má vzadu šroubek, kterým výrobek rozdělíte, plast umyjete vodou a tlačítka vyčistíte vlhkým hadříkem.

  • 3.

    Menu v restauraci

    Autor: shutterstock

    Víte kolik lidí si před vámi vzalo menu do ruky? Víc než dost! Na restauračním menu je až 100x víc bakterií než na toaletě. Raději si proto po objednání umyjte ruce a až pak si pochutnejte na šťavnaté pizze.

  • 4.

    Matrace

    Autor: shutterstock.com

    Vaše matrace se chlubí opravdu hezkou sbírkou nečistot. Pokud lože pravidelně nečistíte, můžete si být jistá, že si každý den leháte na spoustu prachu, miliardu odumřelých buněk, roztoče a jejich výkaly. Matrace proto pravidelně větrejte a otáčejte, perte snímatelný povlak alespoň na 60 °C a nejlépe po deseti letech vyměňte matrace za nové.

  • 5.

    Mobilní telefon

    Autor: istock.com

    Věděla jste, že si k uchu přikládáte až 10x špinavější věc, než je záchodové prkénko? Na dotykový mobil saháte v autobuse, na nákupech a často i na záchodě… Výsledkem je opravdová „chuťovka“. A přitom stačí málo. Mobil každý večer očistěte navlhčeným vatovým tamponkem a využít můžete i speciální antibakteriální spreje.

  • 6.

    Klika u dveří

    Autor: iStock

    Víte, co dělali všichni ti lidé, kteří se dotkli kliky u dveří před vámi? Mohli být v autobuse, obchodě, na toaletě a tak dále. Pokud jde o kliky mimo váš domov, je jedinou zbraní pořádně si mýt ruce. U vás doma se ale vyplatí kliky i okolí kolem nich pravidelně vyčistit tekutým pískem.

     

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 1

cukrenka:  Můj advokát Žatec říká,že obchodníci mohou každý večer přestíknout vozíky dezinfekcí. Co ale s ostatní špínou,že?

(28. 03. 2017 10:34)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
BAZAR
ČLÁNKY ODJINUD

Dnešní horoskopy