Specifickou skupinou jarních květin jsou azalky a rododendrony pokojového typu. Odkvetlé květy je potřeba vyštipovat, aby se květina nevysílila a vykvetla. Jsou to rostliny celoroční a nenakvétají po celý rok, ale jen v určitých obdobích. Zaléváme je ideálně zespoda do květináče.

Primule, neboli petrklíče, zaléváme odspoda k listům, které jsou hned nad zeminou, a odštipujeme květy celé, bez zbytků, aby nám rostlina dále rodila a déle vydržela. Když rostlinu nepřelijete, bude vám po celou dobu postupně nakvétat. Vyhovuje jí rozptýlené světlo a chladnější prostředí.

U cibulovin se nám často stává, že se rostliny vytahují a přepadávají. Abychom se tomu vyhnuli, nesmíme rostlinu zalévat moc. Použijme rozprašovač, cibule si pak vezme vody, kolik potřebuje, rostlina zůstává nižší a nepřepadává.

Bramboříky zaléváme také odspoda rostliny, aby nám nezahnívaly. Stejně jako u primulí vyštipujeme květy, aby nezůstal špatný zbytek v srdíčku a rostlina nám vydržela dlouho. Rostlina potřebuje hodně světla, ale vyhněme se přímému slunci, které jí také nesvědčí.