Graffiti se totiž často nachází na veřejných místech, která nejsou určena jako podklad pro umělecké vyjádření sprejerů. Mnohdy jde také o nevzhledné podpisy těchto lidí. Bohužel pouze někteří pouliční umělci pracují na legálních zdech, jež jsou k tomuto účelu určené. Často malují na vlaky, značky, fasády a jinde nejen kvůli své potřebě umělecké seberealizace, ale i pro adrenalin. V každém případě je většinou jejich výtvory zapotřebí neprodleně odstranit! Jak? To vám poradíme v následujících řádcích.

Na drahé čištění graffiti raději zapomeňte

Jak to standardně funguje, když potřebujete graffiti odstranit z oken, auta, garážových vrat nebo jiných hladkých ploch? Jednoduše! Objednáte si profesionální čištění graffiti, které obstará specializovaná společnost. To by nebylo nic až tak špatného. Úsměv na rtech vám nejspíše poněkud ztuhne v momentu, kdy se podíváte na fakturu za zmiňované služby. Průměrná sazba takovýchto firem činí 2000 korun za vyčištění 1 m2 barvami pokryté plochy. Takovouto cenu většina z nás nechce akceptovat a není se vůbec čemu divit, když existuje mnohem levnější řešení.

Ubrousky Graffiti Safewipes to zvládnou za zlomek ceny

Mnohem levnější a stejně či více efektivní vyčištění plochy nabízí inovativní speciální ubrousky Graffiti Safewipes. Cenově celý proces renovace původní znečištěné plochy vyjde až několikanásobně méně. Konkrétně se jedná o sumu 60 korun za 1 m2. Takováto cena je doslova zanedbatelná.

Kde všude lze efektivně graffiti odstranit?

V podstatě na jakémkoli hladkém povrchu. Nejčastěji se bohužel sprejeři vyřádí na kapotách automobilů anebo jejich ostatních částech. Nechat si znovu nalakovat dveře by stálo neskutečné peníze. Graffiti Safewipes to bez potíží zvládnou. Z dalších povrchů bychom měli jmenovat vstupní dveře, okna, vrata garáží anebo spousty dalších míst. Ze všech není problém malůvky rychle, ekonomicky a ekologicky odstranit.

Jednoduchý a rychlý způsob eliminace tagů

Jak probíhá čištění graffiti se zmiňovanými ubrousky? Rychle a pohodlně! Nemusíte nikoho volat, ani se vázat na pomoc druhé osoby. Pouze si vezmete obyčejné ochranné gumové rukavice a můžete začít. Na tento krok určitě nezapomínejte, abyste si ruce zbytečně nezašpinili od barvy graffiti, která bude z daného povrchu postupně rychle mizet. Navíc se nebudete muset následně zdlouhavě umývat. Začátek je třeba řešit velmi pomalým pohybem ubrousku po jednom místě, abyste si ověřili jeho skutečnou sílu a maximální schopnost odstraňovat barvu obrázků nebo tagů, jak jsou označovány podpisy sprejerů. Poté, co si ověříte tuto efektivní reakci, se pustíte krouživými dlouhými pohyby do zbytku pomalované plochy. Na ubrousek nemusíte vyvinout žádný velký tlak, v žádném případě se nebude jednat o drhnutí, které by vás čekalo s jinými prostředky. Barva podpisů či graffiti půjde pohodlně z původního povrchu dolů.

Ekologie na prvním místě

Máte strach, že byste využíváním těchto ubrousků škodili přírodě? Pak hoďte jakékoli obavy rychle za hlavu. Možná vás vystrašilo klasické čištění graffiti standardní formou, které realizují specializované firmy. Využívají při něm totiž nejrůznějších syntetických roztoků a rozpouštědel, jež mají nakonec vyčistit požadovaný povrch. K ekologickému provozu má ale tato činnost velmi daleko. Naopak do spodních vod se všechny tyto chemikálie dostanou jednoduše. Ubrousky Graffiti Safewipes jsou ekologické, v přírodě se bez problémů rozloží a v žádném případě se nemusíte bát o své zdraví při práci s nimi.

Časem prověřená kvalita

Mohlo by se zdát, že zmiňované ubrousky jsou ve světě úplnou novinkou. Není tomu tak. Graffiti Safewipes se vyrábí ve Spojených státech amerických, kde se používají zcela běžně. Zakladatel firmy vyrábějící tyto ubrousky, Australan John Rose, se jejich úspěšným vývojem zabývá již více než 30 let. V zahraničí jimi vybavila dobrovolníky mnohá města a vydala se tak cestou očisty od posprejovaných povrchů.

Vyzkoušejte je sami, nenadřete se

V České republice nabízí ubrousky Graffiti Safewipes společnost Umyjemto. Podívat se na ukázky jejich účinnosti lze na webových stránkách graffitisafewipes.cz. Právě zde si můžete balení ubrousků objednat a vyzkoušet jejich efektivitu.