"Když jste ve věku, kdy se staráte o čtyři děti, měla byste mít za sebou velké věci, které jste dokázala. Já se ovšem nikdy necítila menší a slabší než právě v této době, kdy jsem za sebou měla zkušenost s domácím násilím a kontrolou muže, který trpěl poruchou osobnosti. Takže stejně ubohé, jako jsem se cítila já, byly i mé cíle a potřeby," popisuje Cara na svém webu.

Přesto v sobě tato žena dokázala najít obrovskou odvahu a odhodlání splnit sobě i svým milovaným dětem sen a přestěhovat je do domu, ve kterém by měl každý svůj pokoj. Jak to ale udělat, když musíte sama živit čtyři děti a nemáte příliš mnoho prostředků? Cara se rozhodla si dům postavit sama.

Aniž by s podobnou činností měla jakékoliv zkušenosti, začala v roce 2007 sledovat videa, návody a rady na internetu a o rok později začala stavět. Tato silná žena je důkazem, že pokud něco opravdu chcete a dřete na tom, pak je možné to dokázat.

"Mrzly nám prsty na nohou, zatímco jsme míchali beton, každý den nás nepředstavitelně bolela záda a mohli jsme se uškrabat, když jsme dělali izolaci ze skelné vaty. Ale stejně jako jsme postupně dávali dohromady náš dům snů, dávala se znovu dohromady i naše rodina," popisuje Cara okamžik, kdy se rozhodla ve svém životě již netrpět, ale udělat ho lepší pro sebe i své děti.

A když už, tak pořádně. Proto – jakkoliv vám to přijde neuvěřitelné – dokázala Cara se svými dětmi postavit dům o velikosti 325 metrů čtverečních, s pěti ložnicemi a garáží pro tři auta. Její silný příběh se stal inspirací pro mnoho dalších a samozřejmě si jí všimla i média. Cara vydala knihu o svém životě a vypadá to, že smůlu, která ji provázela, už opravdu vlastním přičiněním prolomila.

Fotogalerie
48 fotografií