V létě trávíme čas nejraději venku na čerstvém vzduchu. Pokud máme k dispozici u domu nebo na chalupě zahradu, snažíme se jí využít jak se dá. Relaxujeme zde, užíváme si s rodinou, bavíme se s přáteli, pořádáme grilovačky. A rádi zde také stolujeme - snídáme, obědváme, vychutnáváme si odpolední kávu s domácím koláčem.

Často však narazíme na to, že by se nám tu hodila nějaká malá chladnička, která by byla po ruce. Chodit stále do domu není totiž příliš pohodlné. Umístit jí můžete třeba do venkovní kuchyně, altánu, částečně kryté pergoly, garáže nebo třeba dílny. Důležité ale je, aby na ni nesvítilo slunce, nestála blízko nějakého zdroje tepla a také by neměla být přiražena na zeď, je nutné zajistit dostatečný prostor za ledničkou, aby mohlo odcházet teplo.

Výběr takové chladničky si ale dobře promyslete. Unáhlená koupě by vás mohla mrzet. Zvažte, zda v ní chcete chladit jen nápoje nebo ji využijete i na jídlo a polotovary pro grilování. Podle toho samozřejmě vybírejte i velikost spotřebiče. Jestli máte rádi v nápojích led, určitě zvolte ledničku kombinovanou, s malým mrazákem. Pokud jste milovníci vína a vinných střiků, oceníte možná vinotéku, která víno ochladí přesně na požadovanou teplotu.

Věšet hlavu nemusíte ani v případě, že na zahradě nemáte k dispozici elektrickou zásuvku. V takovém případě si pořiďte speciální absorbční chladničku, u které si můžete vybrat ze tří zdrojů napájení. Funguje jak na 230 V, tak i na 12 V, připojit se ale dá i na plynovou bombu. Využijete ji tak třeba i na dovolené v kempu.

Podívejte se do naší fotogalerie a vyberte si chladničku, která bude vyhovovat vašim potřebám:

Fotogalerie
30 fotografií