Málokdo odolá všem těm nádherným hrnkovým květinám či bylinkám, které nyní zaplavují nejen pulty květinářských krámků, ale i supermarketů. Když si pak ale přineseme tu barvami hýřící a voňavou nádheru domů, abychom si ozdobili parapet či stůl, většinou zjistíme, že nám chybí nějaká pěkná nádoba na květináč, do které bychom mohli rostlinu umístit. Řešením je vypravit se do obchodu pro hezčí květináč nebo obal na něj. Proč ale zbytečně utrácet těžce vydělané peníze.

Pojďme raději využít toho, co máme doma po ruce, a vyrobme si na nevzhledný plastový květináč svůj vlastní a zaručeně originální obal ze staré PET lahve podle návodu, který nám v dalším dílu oblíbeného pořadu Vychytávky Ládi Hrušky dá sám nekorunovaný král kutilů.

Co budete potřebovat:

  • PET lahev
  • lihový fix
  • řezací nůž a nůžky
  • barvu ve spreji

Postup:

PET lahev seřízněte v požadované výšce podle květináče tak, aby vám zůstalo dno. Okraje můžete navíc nějakým zajímavým způsobem vytvarovat, například do podoby zaječích či medvědích oušek.

Vzniklý obal na květináč nastříkejte barvou ve spreji v barevném odstínu, který se vám hodí do interiéru. Po zaschnutí ho můžete ještě domalovat fixem. Vlastním nápadům se zkrátka meze nekladou!

Vychytávky Ládi Hrušky sledujte každou neděli odpoledne na Primě.