Sluníčko už nám ukazuje svoji sílu, venku se vše začíná zelenat, na zahradách a v parcích se objevují první jarní květy. Je proto nejvyšší čas začít přemýšlet o tom, jak zaplnit prázdné okenní parapety a balkony. Na klasické balkonovky je ještě čas, přesto už truhlíky nemusejí zůstávat prázdné. Osázet je můžete typicky jarními květinami, jako jsou tulipány, narcisky, petrklíče, sedmikrásky, modřence, krokusy, velkokvěté pryskyřníky, hyacinty, macešky a další.


Do čeho je zasadit? Tipy pro ty, co mají truhlíky plné

Pokud ale máte truhlíky zaplněné přezimujícími muškáty, nemusíte utrácet za jiné, které by vám pak stejně doma jen překážely. Nebojte se využít jakoukoli prázdnou či nevyužitou nádobu, kterou najdete v kuchyni, komoře nebo třeba v garáži. Osázet se dá totiž skutečně téměř cokoli. Ať už jsou to proutěné koše a košíčky, polévkové mísy, cedníky, prázdné plechové lavory, kýbly, konve, porcelánové džbány, ale i staré zrezivělé plechovky. Pokud si nedovedete představit, čím vším se dá nahradit květináč, podívejte se do naší fotogalerie a načerpejte jarní inspiraci.

Náš tip: Rychlá a krásná dekorace

Pokud si chcete ještě na poslední chvíli vytvořit velikonoční dekoraci na stůl či okno, máme pro vás jednu hezkou inspiraci.

Budete potřebovat:

  • Nádobu
  • Jarní cibuloviny
  • Igelit
  • Zeminu
  • Mech
  • Ozdoby, stuhy
  • Tavnou pistoli

Postup:

Vypodložte nádobu igelitem, nasypte na dno zeminu a vložte jarní cibuloviny. Do mezer nasypte zbytek zeminy a navrch položte mech. Přidejte velikonoční ozdoby a tavnou pistolí připevněte mašle ze stuh. Pak zalijte a dejte na okenní parapet. Na to, jak se to povedlo nám v redakci, se můžete podívat v odkaze níže na Instagramu Blesku pro ženy.

 

Fotogalerie
21 fotografií